Hlavní obsah

Mitsubishi Concept cX: hatchback jako SUV

Když se koukneme na Mitsubishi Concept cX zepředu, poznáme, že design modelu asi bude pokračovat. Zezadu nám zase připomene Volvo C30 a boční pohled poodhalí případného konkurenta - Volkswagen Tiguan.

Článek

Třída kompaktních SUV je už dnes celkem dost nabitá. Kdo už vůz představil, bude se muset v budoucnosti potýkat s další konkurencí, jako je třeba nový Ford Kuga. A jestli nevyjede na silnice i představovaný Mitsubishi Concept cX, to bychom se hodně divili.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Automobil o celkem slušně kompaktní délce 4100 mm asi nebude žádným extra králem terénu, ale s elektronicky kontrolovaným pohonem všech kol, který Mitsubishi umí, se tam jistě neztratí. Zajímavostí na voze jsou dvojdílné páté dveře, které se u této kategorie tak často nevyskytují. Také jistě zaujme instalace materiálů do interiéru, které jsou extrémně přátelské k životnímu prostředí. Jsou to tzv. Green Plastic - materiály vyrobené z bambusu a dalších rostlinných bází.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Koncept využívá nový dieselový motor o objemu 1,8 litru, vybavený turbodmychadlem s variabilní geometrií lopatek. Výkon agregátu zatím výrobce nezveřejnil. S motorem spolupracuje poprvé v historii Mitsubishi dvouspojková převodovka, která je obdobou volkswagenovského DSG.

Reklama

Související články

Ford Kuga: další crossover do nabídky

Nabídka vozidel SUV a crossover se stále rozrůstá. Zatímco před deseti lety bychom na spočítání potřebovali dvě ruce, dnes už si musíme dělat čárky na hodně...

Výběr článků

Načítám