Hlavní obsah

Zvláštní inspirace Indianou Jonesem. Italští úpravci si pohráli se stařičkým Fiatem Panda 4x4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Garage Italia si vzala do parády legendární malý hatchback Fiat Panda ve verzi 4x4 a přetvořila ho v elektromobil s řadou vychytávek. Vůz má podle tvůrců vzdát poctu známému filmovému dobrodruhovi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úpravci z Garage Italia už předělali leccos od BMW přes italská auta až po letošní autobus fotbalového týmu Juventus Turín. Speciální zalíbení ale tamní tvůrci nalezli v klasických malých italských autech, jako jsou Fiat 500 nebo Panda. A právě na druhý jmenovaný vůz se v Garage Italia zaměřili.

Tenhle autobus uveze jen dva pasažéry

AutoMoto

Zástupci z instagramové stránky Cars & Vintage požádali Italy, aby Fiat Panda 4x4 přetvořili na elektromobil. Představením vozu pak daná stránka oslavila půl roku sledujících. Vůz nese název Icon-E a vzdává hold legendárnímu filmovému hrdinovi Indianu Jonesovi.

K autu samotnému se dá říct, že vzniklo skoro od základu, protože do Garage Italia dorazil pouze původní model, který bylo třeba řádně předělat. Finále ale bere dech. Khaki lak od specializované firmy BASF-R, oranžový interiér v materiálu Alcantara, kompletní repasování všech tlačítek, budíků či táhel. Italové prostě odvedli pořádný kus práce, ale výsledek stojí za to.

Fiat Chrysler hlídá zdroje minerálů pro baterie, z ekologických i humánních důvodů

AutoMoto

Abychom ale byli upřímní, auto má i své slabiny. Tou největší je pravděpodobně výkon, protože nový elektromotor pod kapotou umí auto rozjet jen na rychlost 115 km/h a čas z 0 na 100 km/h snad ani nestojí za zmínku. Dojezd podle Garage Italia stačí na denní dojíždění do práce. Baterie se pak dobíjí 3 až 8 hodin v závislosti na výkonu zásuvky a stabilitě elektrického proudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám