Hlavní obsah

Znovuzrození Maserati se odsouvá

Květen měl být pro Maserati měsícem, který předurčí další směřování legendární italské automobilky. Přerod v jejím fungování mělo nastolit představení nového supersportu MC20, které ovšem Maserati odložilo.

Foto: Maserati

Maserati MC20

Článek

Problémy okolo nákazy novým typem koronaviru se tak nevyhnuly ani akci s názvem MMXX: Cesta vpřed, kterou měla automobilka Maserati naplánovanou na květen 2020 a konat se měla v italské Modeně. Bohužel, kvůli velké míře nákazy obyvatel v oblasti byli Italové nuceni očekávanou událost odložit na září.

Fiat Chrysler zastavuje výrobu ve většině svých evropských závodů

AutoMoto

V rámci této akce se měl světu ukázat i nový supersportovní vůz od Maserati s názvem MC20, o kterém se říkalo, že bude prezentovat nový směr, kterým se bude automobilka s trojzubcem ve znaku dále ubírat. V tuto chvíli není jasné, zda se i jeho premiéra přesune na září, nebo proběhne virtuálně už v květnu.

Pro Maserati byla akce klíčová z mnoho důvodů, a proto se ji Italové patrně nerozhodli zrušit, ale pouze přesunout. Tím hlavním je fakt, že se v poslední době firma pohybuje ve ztrátách. Událost MMXX: Cesta vpřed měla odstartovat další éru Maserati a symbolem měl být právě nový model.

Prototyp nového Maserati pózuje u zdviženého prostředníčku

AutoMoto

Očekává se, že supersportovní Maserati MC20 bude mít pod kapotou zcela nový šestiválcový motor uložený uprostřed tak, jak tomu je u každého pořádného supersportu. V budoucnu by mělo být auto i elektrické. Mimo něj pak Maserati plánuje v roce 2021 představiti i další generaci legendárního modelu GranTurismo i jeho verzi bez střechy GranCabrio a rovněž nové SUV velikostně menší než současné Levante.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám