Hlavní obsah

Známý zpěvák prodává auto s robotickým barem v kufru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červené mini zpěváka Jay Kay dává zcela nový význam slovu „minibar”. Zakázková zástavba má i robotické paže, které vám podají lahvičky s alkoholem. Odhad ceny míří překvapivě vysoko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mini Cooper s barem zpěváka skupiny Jamiroquai jde do dražbyVideo: Reuters

 
Článek

Mini Cooper ve svých původních tvarech patří jednoznačně k nejikoničtějším autům britské výroby. A tak není s podivem, že britský zpěvák Jay Kay, frontman skupiny Jamiroquai a zároveň vášnivý sběratel zajímavých aut, jedno takové má ve své sbírce.

Foto: Silverstone Auctions 4x

Tenhle design jistě patří do gros současné britské kultury.

Je to model Cooper Sport z roku 2000, posledního roku z jednačtyřiceti, kdy se Mini vyrábělo ve svém původním tvaru. Pak už bylo nahrazeno modernější inkarnací, vyvinutou pod taktovkou BMW.

„Je to vtipné, když jedu v tomhle, otočí se za mnou víc lidí, než kdybych seděl v novém ferrari, a to se mi líbí,” říká zpěvák o svém mini. Dal mu jméno „Chuckles”.

Foto: Silverstone Auctions

Mini je na první pohled hatchback, ale zadní sklo se neotvírá.

Tenhle červený kousek ovšem není unikátní jen tím, že od roku 2008 stojí v garáži zpěváka. Taky je výsostně nepraktický, pokud nechcete převážet skleničky a láhve - místo zavazadelníku je bar. Dokonce se dvěma robotickými pažemi, které vám alkohol v malých lahvičkách podají.

Foto: Silverstone Auctions

Výklopná záď ukrývá překvapení.

Minibar je ve videu prázdný. „Já jsem to všechno nevypil,” říká Kay a dodává, že díky tomu můžete někam přijet, pohodlně se usadit a dát si drink. Ovšem, auta s alkoholem by se neměla moc míchat, takže lze novému majiteli tohoto vozu doporučit i pořízení karavanu, nebo řidiče.

Foto: Silverstone Auctions

Pokud nemáte rádi červenou, tohle Mini se vám nebude líbit ani zevnitř.

Je totiž na prodej. Má za sebou zhruba 24 tisíc kilometrů a bude k mání v aukci vozů britských značek, kterou bude dům Silverstone Auctions pořádat 11. května v resortu Heythrop Park v britském Chipping Nortonu nedaleko Oxfordu.

Vůz se prodává bez minimální ceny, ale podle odhadů se jeho cena vyšplhá na zhruba 20 tisíc liber, tedy asi 602 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám