Hlavní obsah

Známe finalisty světového Auta roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auto roku se nevyhlašuje pouze lokálně. Všem nadřazená je samozřejmě celosvětové hlasování o automobil, který se následně může honosit titulem nejvyšším. Do finále se letos dostali tyto tři automobily: Audi TT, Lexus LS 460 a Mini.

Článek

Z desetičlenného týmu vozů v semifinále vybrala porota složená ze 44 novinářů a automobilových odborníků tuto trojici, která se utká ve finále. Z výsledné trojice je vidět, že na světě nevítězí jen minimální cena, velikost zavazadelníku a ekonomičnost provozu, ale svojí roli hrají také emoce, design a technická dokonalost.

Vedle hlavního hlasování však probíhá i další vedlejší boj. Jsou vyhlášeny dílčí kategorie, které mají ocenit automobily se speciálním náhledem na svět.

Takzvané Zelené auto roku oceňuje ty, jenž se snaží přispět k ekologii. Letos bude o tuto cenu bojovat BMW 7 Hydrogen, Mercedes-Benz E320 CDI Bluetec a Volkswagen Polo Bluemotion.

Nejlepší design má zatím trojice vozidel, každé z jiné třídy: Audi TT, Citroën C4 Picasso a Fiat Grande Punto.

Poslední kategorie se do češtiny přeloží jako Sportovní vůz roku. Zde se utkají opravdové automobilové "lásky". Audi RS4 má za konkurenty technicky perfektní BMW 335i a nové supervýkonné Porsche 911 Turbo.

Výsledek bude znám až v dubnu v rámci autosalonu v New Yorku, ale vy máte možnost jen tak pro formu hlasovat i zde.

Anketa

Vyberte Světový automobil roku 2007
Audi TT
25,2 %
Lexus LS 460
53,8 %
Mini
21 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2494 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám