Hlavní obsah

Zmodernizovaný Renault Koleos přijíždí na český trh

Novinky, Daniel Havlina

Francouzský Renault si na letošní rok připravil i aktualizaci pro SUV Koleos. Nabídku zúžil a vsadil pouze na vyšší výbavové řady. Do nabídky ale nově přibyl motor 1,3 TCe. Prodejci už znají ceny auta.

Foto: Renault

Renault Koleos 2021

Článek

Renault se v případě Koleosu vypravil cestou, jakou zvolil i v případě modernizovaného MPV Espace. Ubral z nabídky pro rok 2021 nejzákladnější výbavovou řadu a vsadil jen na Intens a nejvyšší výbavu Initiale Paris.

Renault Trafic má po faceliftu. Změnil se především uvnitř

AutoMoto

Základní verze Koleosu po faceliftu se bude dodávat s novým motorem TCe 160 EDC. Jedná se o benzínový agregát s přímým vstřikováním paliva, turbodmychadlem a maximálním výkonem 158 koňských sil, k němuž lze připojit jen sedmistupňovou automatickou dvouspojkovou převodovku. Silnější verzí je naftový dvoulitr s výkonem 184 koní, pohonem všech kol a bezestupňovým automatem CVT.

Za zcela základní model lze považovat Koleos ve výbavě Intens s motorem TCe 160 EDC. Jeho cena je stanovena na 845 tisíc korun, se silnějším motorem stojí stejná výbava 1 015 000 korun. Za něj dostanou zákazníci dvouzónovou automatickou klimatizaci, volant potažený kůží Nappa, infotainment s 8,7palcovým displejem s podporou Apple CarPlay a Android Auto nebo LED světlomety Pure Vision.

Renault omladil svůj ikonický model, Espace má nyní špičková světla

AutoMoto

Nejvyšší výbava Initiale Paris je jako tradičně velmi luxusní. S benzínovým motorem stojí bez 55 tisíc korun milion, s naftou a čtyřkolkou od 1 115 000 korun.

Za ně ovšem zákazník dostane prakticky vše, co portfolio nabídky obsahuje. Například devatenáctipalcová kola, kožené čalounění kůží Nappa, odvětrávaná a vyhřívaná sedadla, 8,7palcový displej infotainmentu a také prémiové ozvučení interiéru Bose s dvanácti reproduktory.

Foto: Renault

Interiér Koleosu v nové barevné kombinaci Riviera Camel.

Co se vzhledu týče, největší změnou je světelný podpis na předních i zadním LED světlometech. Novinkou je i volitelné kožené čalounění Riviera Camel a barva karoserie Highland Grey.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám