Hlavní obsah

Zmodernizované Suzuki Swift vstupuje na český trh

Novinky, Daniel Havlina

Japonská automobilka Suzuki uvedla na český trh svůj globálně nejprodávanější model Swift v aktualizovaném kabátě. V akční ceně se v základu zákazník dostane až na hranici 312 900 korun, ale vůz může za poměrně slušné peníze nabídnout daleko více. Třeba pohon všech kol.

Foto: Suzuki GB

Suzuki Swift po modernizaci

Článek

Aktuální verze městského hatchbacku Suzuki Swift je na trhu už od roku 2017 a za tu dobu už stihla japonská automobilka globálně prodat téměř tři čtvrtě milionu kusů. Po třech letech model aktualizoval svůj vzhled a zamíří i na český trh.

Suzuki si pro své zákazníky připravilo pod kapotu jeden motor, a to přepracovanou atmosférickou hnací benzínovou jednotku o objemu 1,2 litru a s výkonem 61 kW, tedy 83 koní. K dispozici je standardní pohon předních kol i systém AllGrip neboli pohon všech kol. Motor je mild-hybridní, pomáhá mu elektromotor.

Toyota Corolla se převlékla do šatů od Suzuki, vzniklo nové kombi

AutoMoto

Za úplný základ můžeme považovat Suzuki Swift ve výbavě Comfort s pětistupňovou manuální převodovkou. V této nejlevnější variantě vůz nabídne LED světlomety, elektricky ovladatelná přední okna, ISOFIX, manuální klimatizaci nebo audiosystém s MP3 a Bluetooth či satelitní rádio.

Foto: Suzuki

Modernizované Suzuki Swift v interiéru.

Uprostřed cenové nabídky stojí výbava Premium, kde nalezneme řadu jízdních asistentů jako sledování mrtvého úhlu, nouzové brzdění nebo jízdy v pruzích. LED světlomety se v této úrovni výbavy samy přepínají na dálková světla, nechybí ani audio s možností připojení smartphonu a parkovací kamera vzadu. V ceně jsou i 16palcová litá kola z lehkých slitin.

Suzuki vyzrálo na evropské emisní limity, Jimny se vrací jako užitkový vůz

AutoMoto

Vrcholem modelu stojí výbava Elegance, kde najdeme leštěná kola z lehkých slitin, navigaci i vyhřívaná sedadla vpředu. Ve výbavě Elegance a Premium si lze Suzuki Swift objednat i s pohonem všech kol nebo s automatickou bezrychlostní převodovkou.

Foto: Suzuki

Suzuki Swift bude mít pod kapotou ve všech případech mild-hybridní pohon.

V případě výbavy Premium je akční cena stanovena na hranici 342 tisíc, se čtyřkolkou 385 900 korun. Výbava Elegance startuje na 381 tisících, se systémem AllGrip stojí v akci 425 900 korun. Swift si tyto ceny má držet minimálně do 15. ledna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám