Hlavní obsah

Zmodernizovaná Honda Civic míří na český trh. Je levnější

Honda si na jaro 2020 připravila jemně vylepšený model Civic, který kromě řady úprav nabídne i pozměněný infotainment a sportovnější karoserii.

Foto: Honda

Honda Civic 2020 Sport Line

Článek

Nová litá kola, materiály v interiéru, sportovnější vzhled nebo uspořádání infotainmentu. To s sebou na český trh přiváží mírně upravený Civic. Honda uvádí, že model pro rok 2020 má také v nabídce více barevných variant a mimo jiné i přepracované LED světlomety vpředu.

Je tohle skutečná budoucnost autonomní jízdy? Přístup Hondy řidiči nebere kontrolu

AutoMoto

Stupně výbavy zůstávají pro tento rok stejné, jako tomu bylo v tom předchozím, až na malou, ale velmi atraktivní změnu. Nejlevnější variantou i nadále zůstává verze S, které ale už i cenově zdatně konkuruje Comfort.

Oproti minulému provedení je cenově zvýhodněn o 40 až 70 tisíc korun, právě výhodnou výbavu Comfort s litrovým turbomotorem tak pořídíte od 449 900 korun. Nejvyšší možnou verzí je pak Executive s tím, že obě konfigurace nově doplňuje balíček s názvem Sport Line.

Foto: Honda

Honda Civic 2020 ve verzi Sport Line

Nová, už podle názvu sportovní výbava dává automobilu podobný vzhled, jaký můžeme hledat u ostrého Civicu Type R. Uvnitř pak najdeme kožený volant, červené podsvícení budíků nebo pedály z hliníku. Vylepšený je i infotainment a nechybí sedmnáctipalcová litá kola. Zákazník si za to připlatí 30 tisíc korun u výbavy Comfort a ještě o deset více u verze Executive. Řadu výbav ještě doplňuje model Elegance.

Největší motosalon na světě ukazuje 1800 značek a jednoho robota

AutoMoto

U všech nižších výbav i nadále vládne benzínový tříválcový motor se zdvihovým objemem 1,0 litru VTEC s turbodmychadlem a výkonem 126 koňských sil. Výbava Sport Plus je pak k dostání i se silnějším, čtyřválcovým benzínovým agregátem o objemu 1,5 litru a výkonu 182 koní. Motory můžete mít buď se šestikvaltovým manuálem nebo automatickou převodovkou CVT.

Foto: Honda

Honda Civic 2020 Sport Line s přepracovaným infotainmentem.

Inovovaný Civic se na český trh dorazí v únoru letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Brutální tuning pro Hondu Civic Type-R

Honda Civic Type-R vypadá už v sériové podobě pěkně dramaticky. Ale někomu to může připadat stále příliš usedlé. A tak je tu firma Mugen, která připravila...

Tahle Honda Civic Type R může směle na Dakar

Honda Civic Type R je fantastické sportovní auto. Jenže je to klasický ostrý hatchback, který je určený pro silnice. Na testovacích jízdách britského sdružení...

Výběr článků

Načítám