Hlavní obsah

Ženeva 2019: Ty největší zajímavosti a podivnosti

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U největších autosalonů si můžete být jisti, že kromě novinek důležitých pro celý automobilový svět ukážou také řadu obskurností, které si ve skutečnosti koupí málokdo. Ať už kvůli jejich extrémní ceně, nebo kvůli tomu, že jsou prostě příliš podivné. Tady jsou pohromadě. A nejen ony.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mansory Mercedes třídy S Cabriolet na ženevském autosalonu 2019

Článek

Ženevský autosalon přinesl řadu důležitých novinek. Pro český trh jsou pochopitelně nejdůležitější ty, které se týkají domácí automobilky - např. koncept Škody Vision iV. A rovnou můžeme zůstat ve stejném koncernu s nejdražším novým autem na světě, „černým autem” od Bugatti.

Na ploše výstaviště Palexpo ale bylo možná víc malých, sotva známých automobilek a tunerů, jejichž nabídka, řekněme, není pro každého - a nikoliv jen z hlediska ceny vystavovaných kusů.

Za zmínku stojí třeba Pininfarina Battista, zbrusu nový elektromobil slavné italské karosárny, který má 1 900 koní.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Pininfarina Battista na ženevském autosalonu 2019

Nedaleko stojí naopak auto, které už je dvacet let staré, ale přesto je podle některých nejlepším exponátem autosalonu - Pagani Zonda C12. Musím se přiznat, že právě díky C12 jsem se i já do Zondy zamiloval.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Pagani Zonda C12 na ženevském autosalonu 2019

A není to jediné starší auto, které je tu vystaveno. Nádherný je např. pečlivě zrenovovaný Mercedes 300 Sc Roadster z roku 1957.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mercedes 300 Sc Roadster na ženevském autosalonu 2019

Chcete něco jiného než auta? Člověk by řekl, že na autosalonu máte smůlu, ale není tomu zcela tak. Tohle elektro-motokolo je koncept Škoda Klement, který působil jako vtip - zvlášť, když na něm sám generální ředitel škodovky Bernhard Maier přidrandil na pódium.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Klement na ženevském autosalonu 2019

Samozřejmě, jsou tu i produkční auta. Porsche třeba přivezlo kabrio-verzi nové 911, která, stejně jako všechny generace před ní, má poněkud odulou záď.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Porsche 911 Cabrio na ženevském autosalonu 2019

A pak je tu Mansory. Stálice autosalonů nejen svou přítomností, ale také v tom, že na jeho stánku uvidíte největší obskurnosti. Pro Ženevu letos připravil zhmotnělý sen fanoušků pistáciových Fabií - ten je na úvodní fotce.

O kousek dál stál Mercedes třídy G, jemuž tuner šílenými koly se slupkami místo pneumatik zcela sebral jakékoliv terénní schopnosti.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mansory Mercedes třídy G na ženevském autosalonu 2019

Samozřejmě, tohle není ani zdaleka všechno. Prohlédněte si fotogalerii, do které jsme pro vás vybrali to nejlepší, nejobskurnější a nejzajímavější z letošního ženevského autosalonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám