Hlavní obsah

Zákazník si nechal upravit ferrari k poctě Stirlinga Mosse

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když má zákazník peníze, vstříc jeho požadavkům vyjdou snad všechny automobilky světa. U firmy Ferrari je to samozřejmost. A tak si jeden britský zákazník nechal upravit svůj vůz ve stylu vozu závodníka Stirlinga Mosse.

Foto: H.R. Owen

Ferrari 812 Superfast v lakování na počest Stirlinga Mosse

Článek

Ferrari 812 Superfast je úžasná věc už sama o sobě. Jenže když má ještě něco originálního, co nemá nikdo jiný, tak stoupá na ceně. Unikátní vozy na ceně samozřejmě neklesají. Naopak. Ale na to asi bohatý zákazník, který přišel k dealerovi luxusních aut H.R. Owen, nemyslel. Spíš chtěl mít automobil opravdu zajímavý, když už do něj investuje tolik peněz (cena je někde kolem osmi miliónů korun za základní model).

Foto: H.R. Owen

Barva Blu Scozia Opaco je přesně definovaná a v historii značky už byla použita několikrát. Líbí se vám?

A tak vznikl vůz, který připomíná automobil z roku 1960, Ferrari 250 SWB Berlinetta Competizione slavného závodníka. Je lakován speciální barvou Blu Scozia Opaco a doplněn bílým pruhem nad předními blatníky a kruhy na dveřích. Samozřejmě že se nejedná o žádné vinylové nálepky, ale o skutečné lakování. Pokud byste ale někde natrefili na jiné ferrari, které bude mít podobnou barvu, pak byste měli vědět, že v historii značky bylo touhle přesně definovanou barvou nalakováno už skoro 350 aut.

Samozřejmě že si k laku nechal majitel dát i pár doplňků do interiéru, jako jsou bílé pruhy na prošívání sedadel na volantu apod. Také je tu použito víc karbonu.

Cena výsledného vozu samozřejmě zveřejněna nebyla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám