Hlavní obsah

Začne být motor uprostřed módní? Po Corvette o velké změně přemýšlí i Jaguar

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaguar u nástupce sportovního modelu F-Type zvažuje uspořádání pohonu s motorem uprostřed. Podle informací britského Autocaru by se měla novinka výrazně inspirovat u konceptu CX-75.

Foto: Kaaimans International 3x

Jaguar C-X75 z natáčení bondovky Spectre

Článek

Poté, co se zástupci Chevroletu rozhodli oprášit starý koncept a novou generaci Corvette uvést s motorem uprostřed, se k podobnému kroku nejspíš chystá i Jaguar. Britové údajně stojí na křižovatce a zatím není stoprocentní, jestli bude mít nástupce F-Typu koncepci klasickou, nebo motor za posádkou.

Autocar připomíná rozhovor s designérem Ianem Callumem, který společnost nedávno opustil. „Mohli bychom se výrazně přiblížit z C-X75. S motorem uprostřed je snazší postavit elektrický supersport. A právě pohon by tady měl určovat vzhled,” naznačil Callum budoucnost sportovního modelu od Jaguaru, která by měla být minimálně elektrifikována.

Foto: Jaguar

Jaguar F-Type (2017)

Podle interních informací Autocaru je na pořadu diskuse i stránka nákladů. Jaguar údajně zvažuje spolupráci s BMW, které rovněž trápí nástupnické otázky ohledně modelu i8. Případně je ve hře upravená platforma crossoveru i-Pace. I kdyby se nakonec Jaguar rozhodl zůstat u dlouhého čumáku s motorem před kabinou, je pravděpodobné, že budeme svědky nového trendu – elektrických a hybridních sporťáků s motorem uprostřed.

Každopádně na rozmýšlení mají ještě u Jaguaru chvilku času. Stávající F-Type totiž v následujících měsících ještě čeká facelift.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám