Hlavní obsah

Začíná Motosalon, vystavovat na něm letos bude víc než 300 značek

Brno

Na brněnském výstavišti ve čtvrtek začíná mezinárodní motocyklový veletrh Motosalon. Pro návštěvníky je letos připraveno více než 300 značek od 120 vystavovatelů, což je o deset procent více než loni. Zájemci až do neděle uvidí například kompletní japonskou čtyřku - tedy motorky značek Honda, Yamaha, Suzuki a Kawasaki.

Foto: ČTK

Motosalon 2018 v Brně

Článek

Na Motosalonu se budou podle organizátorů prezentovat všechny významné značky. Výstavní plocha se zvětšila o 18 procent. Motosalon poprvé obsadí dva sousedící pavilony P a F, navíc pavilon Z poskytne prostor pro doprovodný program, kterým budou kaskadérské jízdy.

Foto: ČTK

Motosalon 2018 v Brně

Spolu s japonskou čtyřkou účast potvrdily americké značky Harley-Davidson, Indian a německé BMW Motorrad, britský Triumph nebo italští výrobci Ducati, Aprilia, Vespa, Piaggio, MV Augusta a Moto Guzzi. Harley-Davidson ukáže 21 nejnovějších modelů včetně luxusní novinky Sport Glide se zdvihovým objemem motoru 1745 kubických centimetrů.

Poslední ročníky Motosalonu se v sudých letech odehrávají v Brně a v lichých letech bývají v Praze. V rámci veletrhu organizátoři vyhlásí v sobotu Motocykl roku. Přihlášených je 38 modelů.

Foto: ČTK

Motosalon 2018 v Brně

Reklama

Výběr článků

Načítám