Hlavní obsah

Za repliku Bondova Aston Martinu zaplatil 4,5 milionu, nemá ani motor

Novinky, Daniel Havlina

Dvě stě tisíc dolarů, tedy v přepočtu bezmála 4,5 milionu korun, zaplatil v aukční síni kupec za repliku Aston Martinu DB5. V originále tohoto vozidla se ve filmu Goldfinger proháněl slavný agent James Bond v podání nedávno zesnulého herce Seana Conneryho.

Foto: RM Sotheby 4x

Originální Aston Martin DB5 z bondovky byl nedávno součástí aukce veteránů

Článek

Aston Martin DB5 se dnes považuje za absolutní klasiku mezi veterány. Nedávno někdo za originální DB5 z filmů s agentem Jamesem Bodem zaplatil 6,4 milionu dolarů, tedy v přepočtu 144 milionů korun. Není proto divu, že i za repliku bez motoru a převodovky kdosi zaplatil celé jmění.

Hračka dražší než Škoda Superb. Aston Martin představuje DB5 pro děti

AutoMoto

Jeden takový vůz teď získal kupec na portálu Bring a Trailer, který vydražil repliku vozidla Jamese Bonda z filmu Goldfinger se Seanem Connerym v hlavní roli. Za auto vysázel 201 tisíc dolarů, v přepočtu 4,5 milionů korun. Auto má žebřinový rám, a jak už jsme uvedli, nemá motor ani převodovku.

Proč by tedy někdo zaplatil miliony za nepojízdný vůz? Odpověď je jasná, Aston Martin DB5 je zkrátka překrásný vůz, který ozdobí každý prostor, i když nebude pojízdný. Tento model má ale také řadu „bondovských“ vychytávek, nechybí mu otočné držáky na poznávací značku, odnímatelný střešní panel, štít na střely, olejový postřikovač silnice, umělé kulomety, záblesková světla a také vydává zvukové efekty.

Kupec zkrátka získal nádherný sběratelský kus relikvie ze slavného filmu. O tom, jak auto skutečně vypadá, vypovídá přiložené video.

Reklama

Související články

Vůz Jamese Bonda se prodal za 149 milionů

Jeden z nejslavnějších filmových automobilů všech dob, Aston Martin DB5 agenta 007 Jamese Bonda, byl prodán v aukci na automobilovém týdnu v kalifornském...

Výběr článků

Načítám