Hlavní obsah

Z Porsche udělali famózní závoďák

Novinky, fra

Jméno Porsche 935 znáte zcela určitě, i když se o motosport nezajímáte. Nádherné vozy jezdily okruhové závody mezi lety 1976-1981. A jeden takový znovu postavili u DP Motorsport.

Foto: Jordi Miranda (4x)

Porsche 935 podle DP Motorsport

Článek

Originálních kusů 935 už moc není. Přece jen to bylo závodní auto, které mívá spoustu nehod. Takže i když se jich nevyrobilo málo, je to dnes hodně žádané zboží.

To u DP Motorsport to udělali jinak. Vzali Porsche 965 Turbo z roku 1992 a kompletně ho přestavěli, aby připomínalo právě generaci 935. Samozřejmě že všechno prošlo úpravami. I motor o objemu 3,3 litru, který dnes dává výkon 450 koní.

Foto: Jordi Miranda

Nádhera je to i zezadu

Foto: Jordi Miranda

Klasický interiér bez odstrojení

Podvozek je samozřejmě závodní a nejdůležitější komponenty dodala firmy H Jsou tu stavitelné jak tlumiče, tak i zrutné stabilizátory. To samozřejmě za novými koly s pneumatikami 245/40 R18 vepředu a 335/30 R18 vzadu není vidět. Karoserie krásně připomíná 935 K3, včetně světel vytáhnutých do boků nárazníků. Samozřejmě tu ale zásadní změny jsou, jako třeba vstup vzduchu na nárazníku, který má aerodynamické směřování. Nebo u zadních blatníků nejsou ty ohromné vstupy vzduchu k brzdám. Celá karoserie je samozřejmě postavena z uhlíkového kompozitu, uvnitř je pak prostorový bezpečnostní rám. Cena konverze nebyla zveřejněna.

Foto: Jordi Miranda

Závodní sedačky a bezpečnostní rám nesmí chybět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám