Hlavní obsah

Z nové Škody Octavia zbyl jen šrot, prošla prvními nárazovými zkouškami

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová Škoda Octavia je po své premiéře nabízena i za konkrétní cenovku a nyní se mladoboleslavská novinka nechala nabourat ze všech stran. Pro účely nárazových zkoušek organizace Euro NCAP.

Crash test nové Škody OctaviaVideo: Euro NCAP

 
Článek

Až v roce 2013 získala Octavia ve své třetí generaci plný počet hvězdiček z nárazových zkoušek. V dobré tradici ale čtvrté vydání pokračuje. Pět hvězd si odváží za celkové výsledky modelu kombi s motorem 1.5 TSI.

Novou Škodu Octavia pořídíte do půl milionu

AutoMoto

Co se týče pasivní ochrany dospělých, odnáší si Octavia 92 %. Větším zatížením prošel jen hrudník a levá holeň řidiče při bočním nárazu. Za ochranu dětí dostala Octavia 88 % z maxima, je to o něco méně především kvůli mezním hodnotám ochrany krční páteře u desetiletého dítěte.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Ochranu chodců organizace hodnotí 73 %, přičemž kapota v tomto smyslu funguje dobře, nedostačuje však oblast A-sloupků, což je ale vcelku běžné. Asistenční systémy, kterých má novinka mnohem více než dříve, získaly za svou funkci 73 %. Celkově jde o 85 % hodnocení.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda ukazuje nový Rapid, Češi mají smůlu

Za nepřímého nástupce Škody Rapid je považována Scala, dočkáme se ale i nové generace Rapidu. Ruské zastoupení uvolnilo druhou designérskou skicu novinky....

Výběr článků

Načítám