Hlavní obsah

Z Lady Granta může být lidový obytný vůz, stačí nástavba z Moskvy

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte nějaký levný obytný vůz, možná vás zaujme zpráva z Moskvy. Právě zde firma Lux Forma představila nástavbu na model Lada Granta, tedy jedno z nejlevnějších aut na trhu.

Foto: Lux Forma (3x)

Lada Granta Camp

Článek

Nástavba je to velmi jednoduchá, ale vlastně úplně standardní. Poskytuje pohodlí dvěma cestujícím, a to včetně sociálního zařízení.

Navíc je auto stále v normálních rozměrech osobního vozu, na délku má 4925 mm, na šířku 1740 mm a na výšku 2390 mm. Délka podlahy nástavby je 2178 mm.

Foto: Lux Forma

Půdorys nástavbou

Foto: Lux Forma

Řez nástavbou

Uvnitř je skutečně vše, co má klasický obytný vůz. Je zde vařič a prostor pro plynovou pětikilovou bombu, nezávislé benzínové topení Eberspacher o příkonu 2,2 kW, nádrž na čistou vodu s kapacitou 70 l, odpadní nádrž na 48 l, osvětlení z LED diod, kterému je dodávána energie z akumulátoru AGM 95 A, 12 V. Toaleta je kazetová Dometic CTS 4110 s objemem 19 l.

Co je na autě nejlepší, je jeho cena. Kompletní stavba v nižší úrovni výbavy stojí asi 1 150 000 rublů, což je kolem 400 000 korun. Dražší verze s lepší výbavou pak dosáhne ceny kolem půl milionu.

Foto: Lada

Lada Granta (2011)

Firma zatím představila prototyp na výstavě, nyní se chystá sériová výroba. Bohužel se asi nedostane na jiné státy než Rusko. Zajímavé je, že nástavbu si bude moci zákazník také koupit zcela samostatně, takže si jí bude moci přidělat na svůj vlastní automobil sám.

Reklama

Výběr článků

Načítám