Hlavní obsah

Vyšší a širší Mercedes třídy X vypadá skvěle

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou firmy, které se specializují na terénní auta. Jednou z nich je i německá Delta 4x4. Zatímco u některých jiných modelů jen nasadí velká kola a světelnou lištu, Mercedes-Benz X si vzala do parády pořádně.

Foto: Delta4x4

Delta4x4 postavila docela zajímavé auto za zajímavé peníze

Článek

Tohle auto by určitě chtěla spousta fanoušků teréňáků mít. Není to žádný superextrém, ale vizuálně i technicky to výrazně velký pickup zvedne. Doslova.

Vždyť jsou zde osazeny speciální kity, vyvinuté u Delta 4x4 na zvýšení světlé výšky. Firma je připravuje pro většinu terénních aut na trhu. Měla je už i pro Nissan Navara, který dodal tomuto vozu základní platformu, takže stačilo pouze vzít už připravený kus a ještě ho trochu vylepšit.

Vždyť je to přeci jen Mercedes. Auto dostalo speciální pružiny a tlumiče s delším zdvihem, takže si teď může dovolit i poměrně rychlé průjezdy terénem s pořádnými skoky. Celkově se auto zvedlo o 100 mm.

K podvozku se hodí velká kola. Ta mají nasazené speciální terénní pneumatiky. Navíc jsou disky ještě na distančních podložkách, takže šířka auta se roztáhla také o 100 mm. Samozřejmě k tomu byly použity i dostatečně široké blatníky.

Foto: Delta4x4

Úpravy rozšířily karoserii o 100 mm a zvedly o stejný kus

V nabídce firmy pak jsou rámy na přední část nárazníku (samozřejmě certifikované), rámy do ložného prostoru, velké světelné lišty, přídavné mlhovky apod. Ale to je už na přání zákazníka.

Motor nechala firma stejný. V tomto případě to byl vrcholný vidlicový šestiválec o objemu tři litry s výkonem 258 koní a točivým momentem 550 N.m.

Pokud se vám zdá, že tohle auto není zas až tak extrémní, že třeba sám Mercedes dokáže udělat zajímavější auta, jako je třída G ve verzi 4x4², nebo mnoho dalších tuningových firem, pak vězte, že za úpravu, kterou dáte u Delta 4x4, byste si třeba u Carlexu nechali očalounit jen jedno sedadlo. Třeba kompletní takzvaný Lift Kit pro tohle auto přijde na 57 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám