Hlavní obsah

Výrobce aut pro náctileté chystá sporťák. Slaví 50. výročí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Ligier, která je dnes proslulá hlavně auty pro teenagery s bohatými rodiči, letos slaví padesátiny. K výročí si nadělí zatím bezejmennou novinku s šestiválcem a cenou 2,3 miliónu. Možná ale bude muset zůstat jenom na okruhu.

Foto: Ligier

Nic víc než zadní světla novinky zatím Ligier neukázal.

Článek

Francouzská automobilka Ligier je známá dvěma věcmi – angažmá ve formuli 1 v 70. až 90. letech a také mikroauty pro neplnoleté řidiče. Kromě toho však také ve spolupráci s firmou Onroak Automotive vyrábí závodní auta.

Značka Ligier byla založena v roce 1968 závodníkem a rugbystou Guyem Ligierem, což znamená, že letos slaví 50 let. A k té příležitosti v září odhalí nový vůz, jehož zadní světla si můžeme prohlédnout na jediném dosud zveřejněném obrázku výše.

Foto: Ligier

Závodní auto třídy silhouette od Ligieru

330 koní za 2,3 miliónu, ale možná jen na závodní dráhu

Co zatím víme, je, že vůz bude poháněn 3,7l šestiválcem o výkonu 330 koní, který bude spojený se šestistupňovou sekvenční převodovkou s řazením pádly pod volantem. Víme také, že bez daně bude stát 89 tisíc eur, tedy zhruba 2,3 miliónu korun.

Ligier píše, že vůz bude homologován dle pravidel FIA skupiny E kategorie II-SH, což jsou auta typu silhouette – zvenčí mají siluetu čtyřmístného silničního vozu. Do této třídy spadá mimo jiné Renault Mégane Trophy, závodní verze méganu RS. Jestli to znamená návrat Ligieru mezi výrobce silničních sporťáků, však zatím není jednoznačné.

Foto: Profimedia.cz

Ligier Microcar

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám