Hlavní obsah

Vychází kniha o designérovi Václavu Královi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakladatelství AutoDesign&Styling, které vydává časopis o automobilovém designu, právě vydává i knihu o legendárním českém designérovi - Václavu Královi. Publikace má 220 stran, na kterých je celých 550 fotografií a skic.

Článek

Na předvánoční trh se dostává kniha, která mapuje život výjimečného českého designéra Václava Krále. Publikace s 220 stranami obsahuje na 550 ilustrací, fotografií a skic. Knihu napsala Králova manželka Věra, která vycházela z textů publikovaných v dobových časopisech. Text je doplněn životopisnými daty a vzpomínkami blízkých lidí, rodiny a spolupracovníků. Knihu vydalo nakladatelství AutoDesign v knihkupectvích stojí včetně CD přílohy 590 korun.

Václav Král se stal nejvýraznější postavou československého automobilového a průmyslového designu poslední třetiny dvacátého století. Od 70 let se zabýval stavbou závodních a sportovních vozů, průmyslových výrobků, strojů a hraček. První karosářský návrh vytvořil během studií v roce 1954. Stál u zrodu československého autokrosu – v roce 1969 byl autorem prvního československého speciálního automobilu pro autokros MTX Škoda Buggy. Působil jako pedagog na dopravní fakultě ČVUT v Praze, kde od roku 1994 vyučoval design dopravních prostředků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám