Hlavní obsah

Vybržďovač potkal na americké dálnici blokovače

Chování při standardní jízdě na dálnici je jednoduché - pokud nepředjíždíte, jeďte v pravém pruhu, a nedělejte nečekané a prudké manévry, kterých by se někdo mohl leknout. Dva řidiči na blíže neupřesněné americké dálnici selhali ve všech těchto bodech.

Foto: Profimedia.cz

Vybržďování patří k nejnebezpečnějším věcem, které můžete na dálnici udělat. (Ilustrační foto)

Článek

Video, zveřejněné v minulém týdnu a pořízené kamerami Tesly Model 3, ukazuje, kterak řidič subaru trčí v levém pruhu, aniž by někoho předjížděl, a tím blokuje řidiče lexusu, který by rád jel rychleji. Incident se podle autora videa odehrál 6. ledna.

Ve Spojených státech sice jsou pravidla pro jízdu v pruzích mimo město podstatně volnější než v Evropě, ale i tak - kdyby za volantem subaru seděl slušný řidič, prostě uhne do pomalejšího pruhu, lexus předjede a žádný problém nevznikne.

10 dopravních značek, které jste od autoškoly zapomněli

AutoMoto

Jenže to se neděje, a tak když se otevře třetí pruh úplně vpravo, lexus do něj přejíždí, aby předjel subaru i teslu. Opět - u nás je předjíždění zprava zakázáno, v USA nikoliv. Subaru ale přidává plyn, snad aby lexusu něco provedlo; kdyby mu byl lexus ukradený, jede si prostě podle sebe.

Přední kamera tesly ukazuje, jak lexus přejede zpátky do levého pruhu. Zcela zbytečně; kdyby mu prostě šlo o předjetí a rychlejší jízdu, pokračoval by pravým pruhem dál. A vtom subaru vybrzdí - šlápne těsně před ním na brzdy.

Soud poslal do vazby řidiče BMW, který střílel na auta

Krimi

Řidič subaru reaguje úhybným manévrem, jenže na stavbu svého auta příliš prudce, dostává smyk a letí přes středový pás dálnice až do protisměru. Lexus zatím pokračuje dál. Subaru přejíždí středový pás zpátky a pokračuje v jízdě původním směrem. Řidič může hovořit o velkém štěstí, že do něj v protisměru nikdo nenarazil, anebo že neskončil v kotrmelcích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám