Hlavní obsah

VW Golf dostane silnější turbodiesel a staronové označení GTD

Novinky, maž

Písmena GTD používal německý výrobce Volkswagenů pro označení nejsilnějších dieselových verzí už v osmdesátých letech. Nyní se je rozhodl použít pro nejsilnější vznětovou verzi Golfu šesté generace. Golf GTD se poprvé představil na autosalonu v Lipsku.

Článek

Dvoulitrový turbodiesel, který koncern VW používá i v jiných modelech, má moderní vstřikování common-rail. Čtyřválec nabízí výkon 170 koní (125 kW) a maximální točivý moment 350 Nm od 1750 otáček.

Hodnota zrychlení na 100 km/h neoslní (8,1 vteřin), nicméně u tohoto motoru je výtečné pružné zrychlení, díky kterému není svižná jízda problém. Dech dojde "gé-té-déčku" při 222 km/h. U čerpací stanice také nebudete muset stavět příliš často - Golf GTD se v kombinovaném režimu spokojí s 5,3 litry na sto kilometrů. Teoretický dojezd činí kolem tisícovky kilometrů na jednu nádrž.

K dipozici bude šestistupňový manuál nebo automatická převodovka DSG (také šestistupňová). V interiéru najdete několik sportovně laděných detailů - tříramenný volant či sportovní sedačky. O prodejní ceně ani datu zahájení prodeje se zatím Volkswagen nezmínil.

Golf šesté generace s označením GTD

FOTO: VW

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám