Hlavní obsah

VW by měl podle Piëcha převzít některého výrobce motocyklů

FRANKFURT

Německý automobilový koncern Volkswagen, jehož součástí je rovněž česká Škoda Auto, by měl převzít některého výrobce motocyklů, aby doplnil svou nabídku značek. V rozhovoru pro německý týdeník Stern to řekl předseda dozorčí rady společnosti Ferdinand Piëch.

Článek

"Stále bych si přál malého výrobce motocyklů, jenž by se dal zhodnotit," uvedl Piëch, který dříve působil rovněž jako předseda představenstva VW.

Dodal, že stále lituje, že firma nekoupila italského výrobce motocyklů Ducati v roce 1985, kdy měl tento podnik potíže a případný zájemce ho mohl získat za nízkou cenu. "Já sám jezdím na Ducati," upozornil Piëch, který ve čtvrtek oslaví 71. narozeniny.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě. Firma minulý měsíc oznámila, že by chtěla do roku 2011 dosáhnout celosvětového prodeje osmi milionů vozů ročně. V loňském roce společnost prodala celkem 6,2 miliónu automobilů.

V letošním prvním čtvrtletí se celkový prodej skupiny Volkswagen meziročně zvýšil o sedm procent na 1,57 miliónu vozů díky stoupající poptávce na rozvíjejících se trzích.

Reklama

Související témata:

Související články

Vozy koncernu VW jdou rekordně na odbyt

Automobilová skupina Volkswagen Group, do níž patří i Škoda Auto, vykázala v prvním čtvrtletí 2007 rekordní prodeje. Za první tři měsíce tohoto roku...

Volkswagen má novou metu - pokořit Toyotu

Německý koncern Volkswagen by chtěl v budoucnu porazit patrně nejsilnější a ekonomicky nejstabilnější automobilku na světě - Toyotu. Už nyní se k tomu...

Výběr článků

Načítám