Hlavní obsah

Všechny modely od Rolls-Royce budou elektrické

Vedení britské automobilky Rolls-Royce uvedlo, že automobilka směřuje k elektrické budoucnosti. Počínaje novým elektromobilem Spectre by i ostatní modely značky měly být postupně nahrazeny vozidly na bateriový pohon.

Foto: Rolls-Royce

Maskovaný prototyp Rolls-Royce Spectre

Článek

Přechod jedné z nejluxusnějších automobilek na světě v kompletně elektrickou společnost se očekával. Podle webu Autocar předchozí spekulace potvrdil sám generální ředitel firmy Rolls-Royce Torsten Müller-Ötvös v rozhovoru u příležitosti obrovského úspěchu - britská automobilka totiž v minulém roce prodala nejvíce vozidel od svého založení před 117 lety.

Obří masky chladiče se Rolls-Royce nezbaví ani u elektromobilů, které ji nepotřebují

AutoMoto

Müller-Ötvös se nechal slyšet, že značka nejprve zmodernizuje kompletní současnou modelovou řadu, která se ještě spoléhá na spalovací motory, ale pak už se bude společnost chystat k přechodu na elektřinu, který by měl přijít do roku 2030. Britové uvádějí, že chtějí všechny své současné modely nahradit elektrickými.

Vedení rovněž uvedlo, že rozhodnutí se nezakládá pouze na britské právní normě, která od roku 2030 zakáže výrobu vozidel se spalovacími motory. „Neřídíme se pouze právními předpisy. Ve hře je i naše poměrně mladá klientela po celém světě, která si elektrický Rolls-Royce prostě žádá,“ uvedl Müller-Ötvös. Průměrný věk zákazníků totiž v posledních letech rapidně klesl na 43 let.

Rolls-Royce začíná testovat svůj první produkční elektromobil

AutoMoto

V Rolls-Royce doufají, že pomocí elektromotorů zvládnou plnohodnotně nahradit spalovací motory, která firma dlouhá léta hrdě používala. Jedná se přitom o agregáty V12, takže to nebude lehký úkol.

Do prvního elektrického kupé Spectre už Rolls-Royce investoval velké úsilí, dorazit by mělo v roce 2023.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám