Hlavní obsah

Vrcholná verze Porsche 911. Turbo S má brutální výkon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud pomineme verze GT od závodního oddělení stuttgartské automobilky, nejvýkonnějšími a nejdražšími 911 byly vždy varianty Turbo a Turbo S. Porsche vrcholnou specifikaci svého tradičního modelu 911, verzi Turbo S, chtělo představit na zrušeném autosalonu v Ženevě.

Foto: Porsche

Porsche 911 Turbo S 2O2O

Článek

Současný model 911 existuje tak, jak ho známe nyní, už od roku 2018 a Porsche od té doby představilo téměř všechny jeho různorodé varianty od kabrioletu až po verzi s pohonem všech kol. Turbo S je ovšem trochu jiná písnička. Nabízí nový motor i karoserii.

Za 190 tisíc korun vám Porsche na vaši novou 911 otiskne prst

AutoMoto

Jako první změnu lze registrovat šířku vozu, kterou Porsche vpředu zvětšilo o 45 milimetrů a vzadu o rovných dvacet. Větší je pak i rozchod kol, to kvůli stabilitě v zatáčkách. Nové jsou i aktivní prvky karoserie, jako aerodynamické klapky a zadní spoiler. Verze Turbo S je i o deset milimetrů nižší a má nová, vpředu dvacetipalcová a vzadu o palec větší kola.

Interiéru vévodí luxus, kůže a drahé materiály, ale také se nezapře sportovní charakter a tradice Porsche. Prošívaná sedadla odkazují třeba na legendární model 911 Turbo 930.

Foto: Porsche

Porsche 911 Turbo S 2O2O Cabriolet

Nově je vyladěn motor. Jedná se o šestiválcový benzínový agregát se zdvihovým objemem 3,8 litru s velkými turbodmychadly VTG. Motor má nový systém chlazení i vstřikování a také výfukové potrubí. I proto je výkon stanoven na metu 650 koňských sil a točivý moment 800 Nm, čili o 70 koní a 50 Nm více než u předchozí generace.

Motor je napojený na automatickou osmistupňovou převodovku PDK, která posílá výkon na všechna čtyři kola. Auto z 0 na 100 km/h zrychlí za 2,7 sekundy a jede až 330 km/h.

Volkswagen představil elektrický crossover ID.4

AutoMoto

Novinka se měla představit na autosalonu v Ženevě, který byl ovšem zrušen. Proto ji Porsche představilo virtuálně, a to jak ve verzi Coupé, tak i jako Cabriolet. Ta první se bude v Německu prodávat v přepočtu za více než 5,5 milionu korun a model bez střechy dokonce téměř za 6 milionů. České ceny zatím stanoveny nebyly, ovšem tradičně se budou odvíjet právě od těch německých.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám