Hlavní obsah

Volvo XC60 prošlo modernizací, má palubní systém od Googlu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední SUV od automobilky Volvo XC60 se v letošním roce dočkalo faceliftu. Model se v současné podobě vyrábí od roku 2017, i přesto je hlavní inovace třeba hledat uvnitř auta.

Foto: Volvo

Volvo XC60 2022.

Článek

Volvo XC60 je v dlouhodobém horizontu nejoblíbenějším modelem švédské automobilky, a tak bylo jen otázkou času, kdy se jej firma rozhodne zatraktivnit. Informace o aktualizaci pro rok 2022 přinesl nejprve fanouškovský web Volvo-pics a následně je potvrdil sám výrobce.

Volvo představilo nový elektromobil. C40 má elegantní záď a 400 koní

AutoMoto

Volvo u XC60 očekávaně prakticky nezměnilo vzhled, protože právě ten byl a stále je velkou zbraní auta. Jiná jsou zatmavená koncová světla a také zcela ukryté koncovky výfuků.

Foto: Volvo

Volvo XC60 modelového roku 2022.

Za největší změnu lze brát infotainment, který pracuje na bázi operačního systému Google Android. Díky tomu lze v autě využívat aplikace jako Google Maps, Google Assistant i jiné, jež bude do systému možno stáhnout z internetového obchodu Google Play. Systém pracuje na bázi vzdáleného úložiště dat.

Automobilový design se kvůli elektromobilům promění, věští evropský šéf Volva

AutoMoto

Oficiálně Volvo zatím nesdělilo nic o tom, zda se něco změní pod kapotou menšího SUV. Stránka Volvo-pics hovoří o vylepšení elektrického dojezdu u plug-in hybridní verze auta. Ostatní motory pak budou fungovat v rámci stávající mild-hybridní technologie využívající rekuperaci.

Volvo také oznámilo, že se v modernizované XC60 objeví bezpečnostní systémy ADAS, které fungují ve spolupráci s několika radary, senzory a kamerami. Auto umí díky chytrému softwaru samo zastavit, udržovat se ve správném pruhu nebo sledovat ostatní řidiče i chodce v okolí a reagovat na jejich výpady.

Foto: Volvo

Volvo XC60 2022.

Švédi hodlají začít prodávat vylepšené SUV přibližně v polovině roku 2021, výroba by měla začít probíhat na konci letošního května. Cena zatím nebyla oznámena.

Reklama

Související články

Volvo chystá ještě menší elektrické SUV

Švédská automobilka Volvo podobně jako konkurenti začala postupně elektrifikovat svoji nabídku vozidel. Nedávno se začal vyrábět elektrický kompaktní crossover...

Výběr článků

Načítám