Hlavní obsah

Volvo uvádí svůj nejluxusnější model - XC90 Excellence

Novinky, maž

Volvo na autosalonu v Šanghaji ukáže nejluxusnější vůz ve své 88leté historii - XC90 Excellence. Jde o čtyřmístnou verzi nedávno uvedeného modelu XC90, která přináší více místa pro zadní cestující, masážní sedačky nebo křišťálové sklenky.

BEZ KOMENTÁŘE: Volvo XC90 ExcellenceVideo: Volvo

 
Článek

Navenek nejluxusnější XC90 druhé generace poznáte jen podle chromovaných B a C sloupků, jinak je úplně stejná jako běžné provedení.

Velké změny se ovšem udály uvnitř - XC90 Excellence má oproti původní sedmimístné variantě jen čtyři sedadla, což znamená více místa v podélném i příčném směru, větší a pohodlnější sedačky, i několik detailů, které běžná provedení nemají.

Foto: Volvo

Volvo XC90 Excellence (2015)

Sedadla s možností nastavení náklonu mají masážní funkcí, lze je odvětrávat či v zimě vyhřívat.

Před cestujícími vzadu nechybí výklopný displej s dotykovým ovládáním, sklápěcími stolky, ledničkou s držáky na lahev a skleničky, a také držákem nápojů s možností ohřevu či ochlazení. Luxusní dojem korunují ručně vyráběné křišťálové sklenky od švédské sklářské firmy Orrefors.

Foto: Volvo

Volvo XC90 Excellence (2015)

Audiosystém Bowers & Wilkins nemá 19 reproduktorů jako ve standardních verzích (za příplatek), ale hned 20. Volvo tuto verzi ještě lépe odhlučnilo, nové jsou i pneumatiky Pirelli se systémem pro potlačení hluku (PNCS).

Světová premiéra se odehraje na šanghajském autosalonu, prodejní cenu Volvo nezveřejnilo.

Foto: Volvo

Volvo XC90 Excellence (2015)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám