Hlavní obsah

Volvo S80 dostane čtyřkolku i pro šestiválce

Novinky,

Zatím pouze vrcholná osmiválcová varianta Volva S80 má v sobě zabudovaný pohon všech kol, který je velkou chloubou volva. Nyní se však situace změní. I šestiválce jej budou moci nyní dostat, tentokrát však pouze za příplatek.

Článek

Zájemci o zážehové šestiválce 3,2 l nyní budou moci za příplatek 83 000 Kč získat pohon 4WD, který je sice elektronicky řízený přes spojku Haldex, ale neočekávejte to samé jako u Škody Octavia 4x4. Zde je systém mnohem sofistikovanější.

Mezinápravová spojka totiž spolupracuje se systémem Instant Traction. Při rozjezdu se tak přenáší výkon na obě nápravy a nečeká se na to, až proklouzne přední náprava. Systém však mnohem rychleji pracuje i za jízdy, kdy také dokáže při neznatelném prokluzu pomoci okamžitým připojením zadní nápravy.

Bohužel se však zatím značka ještě neodhodlala k instalaci čtyřkolky do dieselových variant.

Reklama

Související témata:

Související články

Volvo S80: Velký, luxusní a moderní

Volvo S80 bude druhou novinkou, která se představí začátkem března na ženevském autosalonu. Severská automobilka tak halasně troubí k útoku na německé značky...

Ceny nového Volva S80

Automobilka Volvo představila v únoru další generaci vrcholné řady S80. Nyní uvedl oficiální dovozce ceny pro český trh. Tento luxusní vůz bude k dostání od 1...

Výběr článků

Načítám