Hlavní obsah

Volvo nabídne víc síly na zadní kola

Novinky, fra

I když se značka Polestar osamostatnila od Volva a staví vlastní modely, nezříká se tuningu modelů značky Volvo. A protože chtějí ukázat světu, že tovární tuning je nejen o hezčích kolech a nárazníku, pohrají si i s pohonem všech kol.

Foto: Volvo

Volvo S60

Článek

O tom, že je dnes všechno v pohonu 4x4 rozdělováno a kontrolováno elektronikou, asi nikoho přesvědčovat nemusíme. Jenže jen málo firem se odváží sáhnout do tohoto systému, aby vytvořily originální pocit z jízdy každého auta. Ne však Polestar. Ten vezme volva s pohonem všech kol a přeprogramuje procesorovou jednotku tak, že přesune víc točivého momentu k zadním kolům. Samozřejmě že auto bude dál mít pohon všech kol, ale s preferencí těch zadních.

Podle firmy to ale nebude standardním principem. Přijde to jen s tím, když řidič vypne ESP nebo nastaví jízdní režim Dynamic.

Samozřejmě se tahle změna týká pouze automobilů se spalovacím motorem. Jako první to bude v nabídce řady 60 a 90 a pak se toho dočká i malý crossover XC40.

Mnoho práce pro Polestar

Značka Polestar se osamostatnila, ale zdá se, že práce má víc než dost. Vlastní modely, které vyrábí z nejmodernějších materiálů, jako je uhlíkový kompozit, jsou vyprodané na dlouho dopředu. [celá zpráva]

Foto: Marek Bednář, Novinky

Festival rychlosti v Goodwoodu 2018

A i kousky dělané pro Volvo jsou neuvěřitelně žádané. Staly se z nich hity, které se nestačí ani ohřát v cenících. Například všechny vozy Volvo S60 s motory upravenými od Polestar, které byly přidělené pro USA, se vyprodaly za 39 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám