Hlavní obsah

Volkswagen uvažuje o prvním elektrickém kabrioletu

Novinky, Daniel Havlina

Německý Volkswagen vážně uvažuje o tom, že nabídku svých elektromobilů rozšíří o novou karosářskou verzi stávajícího modelu ID.3. Mělo by se jednat o kabriolet. Nejvyšší vedení automobilky se o své plány podělilo na sociálních sítích, kde chtělo znát názor svých fanoušků.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen ID.3 Cabriolet

Článek

Snímky jedné z designérských studií kabrioletu ID.3, které si Volkswagen nechal vypracovat hned od několika různých návrhářů, zveřejnil nejprve na svém účtu LinkedIn generální ředitel společnosti Volkswagen Ralf Brandstätter. Uvedl, že podobný vůz by mohl „poskytnout zcela nový, mimořádný pocit svobody“. Potvrdil také, že VW uvažuje o výrobě elektromobilu bez střechy.

Elektromobily od Volkswagenu v Česku zlevňují, na trh dorazily dostupnější varianty

AutoMoto

Stejné obrázky pak umístil na svůj Twitter i ředitel celého koncernu VW Herbert Diess, který dokonce přímo poprosil své sledující, aby s ním sdíleli svůj názor na extravagantní koncept.

„Uvažujeme o elektrickém kabrioletu, možná o kabrioletu z ID.3. Co si o tom myslíte?“ ptal se nejvyšší muž v hierarchii obřího koncernu.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen ID.3 Cabriolet

Později snímky uvedl na svých oficiálních internetových stránkách i samotný Volkswagen. Studie ukazuje, že ID.3 bez střechy bude mít jinou záď, na které by měly celkem logicky chybět páté dveře. Spolu s tím by mělo auto mít i mírně přepracovanou záď.

Test Volkswagenu T-Roc Cabriolet: I špatný nápad může dopadnout dobře

Testy

Volkswagen v současnosti už nabízí jeden kabriolet, jedná se o netradiční T-Roc Cabriolet, tedy malý městský crossover bez střechy.

V minulosti německá automobilka nabízela i Golf Cabriolet a v roce 2019 ukončila prodej modelu Beetle bez střechy. ID.3 kabriolet by se mohl představit v roce 2023 s prvním faceliftem elektrického crossoveru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám