Hlavní obsah

Volkswagen ukazuje elektrické kombi

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v americkém Los Angeles, který potrvá do 1. prosince, představil Volkswagen nový koncept, který se zanedlouho přemění na skutečný sériový model. Jmenuje se Volkswagen ID. Space Vizzion Concept a je to kombík.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept

Článek

Volkswagen má v plánu opravdu velkou elektrickou revoluci. Rozsáhlou skupinu elektrických vozidel doplní zanedlouho kombi, které bude postaveno právě na základě tohoto konceptu. Bude součástí výrobního programu jak pro Čínu, USA tak i Evropu, a to od roku 2021.

Koncept vzhledově sice vychází z modelu ID.3, ale jde docela zajímavou vlastní cestou. Třeba nárazník s prosvícenými plástvemi vypadá dobře a také spojení předních světel dává autu přece jen trochu lepší tvář, než je tomu u menšího sourozence.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Volkswagen ID.3 na autosalonu v německém Frankfurtu

Foto: Volkswagen

Tohle auto je dobrou zprávou pro Čechy - elektrické kombi bude.

Karoserie je extrémně hladká. Dokonce nemá ani kliky. Místo nich jsou plošky, které po položení ruky odemknou a otevřou dveře. Hladká karoserie se pak promítá do velmi nízkého koeficientu odporu vzduchu 0,24.

U kombíku je samozřejmě důležitý zavazadelník. Tady má objem 586 litrů a pod podlážkou je prostor ještě pro dva elektrické longboardy.

Foto: Volkswagen

Pod podlahou kufru jsou dva longboardy.

Pod kapotou je univerzální elektrická platforma MEB. Samozřejmě, že zde je pro tento typ vozu pořádně upravená. Vzadu umístěný elektromotor má výkon 202 kW (275 koní) a točivý moment 550 N.m.

Rus zařadil zpátečku za jízdy. Destrukce je až nečekaně velká

AutoMoto

Technika je samozřejmě modulární, takže sám Volkswagen připomíná, že je možné k předním kolům připojit další elektromotor o výkonu 74 kW. Pokud by se tak stalo, kombík by zrychlil na stovku za 5,4 s, maximální rychlost je elektronicky omezena na 175 km/h.

Foto: Volkswagen

Interiér je velmi hladký a jednoduchý.

Foto: Volkswagen

V interiéru jsou recyklované materiály.

Akumulátorový set by měl mít velikost 84 kWh a dobíjení na extra výkonné dobíječce s výkonem 150 kW by mělo auto zvládnout na 80 % za 30 minut.

Bohužel nevíme, jak to bude dlouho trvat třeba z obyčejné zásuvky. Dojezd na jedno plné nabití by měl být kolem 590 km.

Reklama

Související témata:

Související články

Tak by mohl vypadat nový Volkswagen Golf kombi

U Volkswagenu jim říkají „Variant” a u modelu Golf mají šestadvacetiletou historii. Podle nezávislého designéra by mohl šestý „kombíkový” Golf vypadat právě...

Motorka z Brouka: Výsledek je prapodivný

Americký designér a konstruktér Brent Walker doma v garáži vyrobil dvě malé motorky, kterým dal základ, tvary, díly a především duši legendárního Volkwagenu...

Výběr článků

Načítám