Hlavní obsah

Volkswagen údajně připravuje i ostřejší verzi novodobého Brouka

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu ve Frankfurtu by se měla - kromě nové generace modelu Beetle - ukázat i sportovně pojatá verze R. Ta technicky vychází z modelu Scirocco. Volkswagen verzi R zatím nepotvrdil, spekuluje o ní americký časopis Car & Driver.

Článek

Beetle - modelový rok 2012, který se veřejnosti poprvé ukáže v září ve Frankfurtu, je postaven na platformě Golfu šesté generace. S tímto modelem sdílí také motorizace. V nabídce bude 1,2 TSI s výkonem 105 koní, čtrnáctistovka se 160 koňmi a dvoulitrové TSI s výkonem 200 koní a elektronickou uzávěrkou diferenciálu XDS známou z Golfu GTI. V nabídce bude i jeden dieselový motor, 105koňová šestnáctistovka se systémem start/stop.

Podle zdrojů z amerického časopisu Car & Driver by VW měl do Frankfurtu přivézt i nejvýkonnější verzi R. Tu by měl pohánět benzínový čtyřválec 2,0 TFSI s výkonem 240 koní. Stejný motor, byť s výkonem o 20 koní vyšším, je i v modelu Scirocco. Beetle R bude mít manuální šestistupňovou převodovku, XDS a pohon předních kol.

Původně se mělo za to, že verze R se ukáže až v roce 2012. Nejpozději v září tak bude jasné, zda spekulace ohledně této verze měly pravdivý základ.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen ukázal nového "Brouka"

Volkswagen odhalil druhou generaci novodobého modelu Beetle. Pokud budeme počítat i původní model, jde o třetí generaci. Nový "brouk" se představil v pondělí...

Výběr článků

Načítám