Hlavní obsah

Volkswagen představil už sedmý návrh elektroauta, má založit novou kategorii

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodina vozů ID se rozroste. Velká ofenzíva, kterou značka naplánovala, pokračuje dalším konceptem, který se představí na autosalonu v Los Angeles a měl by se začít vyrábět pravděpodobně přespříští rok.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Space Vizzion

Článek

Nedávno jsme vám říkali, že Volkswagen chce do roku 2023 v Číně nabízet deset modelů na společném základu MEB, tedy elektrickém podvozku, který dnes vlastní model ID.3. A to je velký závazek. Takže je jasné, že modelů bude muset být představeno mnohem víc než ty, které jsme viděli doposud.

Jedním z nich bude i auto postavené na základu konceptu ID. Space Vizzion. Je to elektromobil, který nabídne opravdu velký prostor a karoserii kříženou mezi SUV a sportovního GT. Podle nás se automobilka tak trochu vrátí obloukem někam mezi kombi a MPV, ale ten druhý segment je podle mnohých automobilek mrtvý, takže se nesluší o něm vůbec mluvit.

Foto: Volkswagen

Jsme zvědavi, jaký poměr výšky a délky auto bude mít. Bude to víc jako SUV nebo spíš kombi?

Foto: Volkswagen

Tvarem je to takové mohutnější kombi

Značka Volkswagen chce prý právě s tímhle autem založit zcela novou kategorii automobilů. Pravděpodobnou součástí novinky bude i použití recyklovaných materiálů v interiéru.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

Půjde třeba o alternativu kůže, což bude náhrada z odpadních materiálů. Nazvali ji Apple Skin. Ostatně nedávno jsme vám také představovali vůz Fisker Ocean, který využívá vylovené odpadky z moře k vytvoření materiálů do interiéru. Ale zpátky k VW ID. Space Vizzion. Tohle auto bude velmi globální. Vůz bude nabízen v Evropě, USA a v Číně. Pro každý trh dostane specifickou výbavu. Uvidíme tedy, jak to bude s dojezdem a technikou, zda se bude v závislosti na prodejním trhu měnit.

Foto: Volkswagen

Uvnitř má být plno recyklovaných materiálů

Foto: Volkswagen

Je to elektromobil, tak elektronika bude opravdu extrémní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám