Hlavní obsah

Volkswagen Golf VII GTD potvrzen na ženevský autosalon

Novinky, maž

VW přiveze do Ženevy Golf sedmé generace ve sportovním provedení, nebude to ale benzínové GTI, nýbrž dieselová verze GTD. Ta se překvapivě ukáže dříve než pro mnoho motoristů ikonické GTI.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTD (2013)

Článek

Golf GTD pohání nový dvoulitrový (1968 ccm)  turbodiesel se vstřikováním commnon-rail (EA288), jde o běžný motor koncernu Volkswagen (méně výkonnou variantu téhož agregátu najdete například v nové octavii). V tomto případě je ale celkový výkon vyladěn na 181 koní (135 kW) při nepříliš sportovních, pro vznětové motory pak typických otáčkách (3500). Maximální točivý moment je k dispozici při 1750 otáčkách a jeho 379 Nm má řidič k dispozici do 3250 otáček.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTD (2013)

Proti předchůdci, prvnímu Golfu GTD v historii, je novinka výkonnější o 13 koní a 30 Nm. Řazení má na starost buď šestistupňová manuální převodovka nebo DSG s totožným množstvím rychlostních stupňů. Výkon se přenáší na přední kola. Stovku GTD zvládne za 7,5 s (o citelných 0,6 s rychleji než dříve), nejvyšší rychlost činí 230 km/h.

Světový debut proběhne začátkem března v Ženevě, prodej bude zahájen v červnu. Cena na německém trhu činí 29 350 eur, tj. zhruba 733 tisíc korun. Kdy VW ukáže benzínovou verzi GTI zatím není známo, tipujeme však, že by to mohlo být ještě letos.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTD (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám