Hlavní obsah

Volkswagen Golf Variant má první ceny pro český trh

Novinky, Daniel Havlina

Na českých stránkách Volkswagenu se objevily první ceny prodloužené verze hatchbacku Golf s názvem Variant. Auto je zatím dostupné jen s dvoulitrovým dieselovým motorem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf Variant

Článek

Volkswagen postupně poodhaluje všechny různé varianty svého nejoblíbenějšího modelu Golf, který dorazil na trh už v osmé generaci. Po silných verzích se představila i rodinná varianty s prodlouženou zadní částí kombi. Golf Variant už zná první české ceny.

Na internetu si prozatím mohou zákazníci vyzkoušet nakonfigurovat a následně objednat Golf Variant jen ve dvou verzích. Obě jsou vázány na dvoulitrový dieselový motor s různým výkonem. K dispozici je zatím 85 kW (110 koní) a 110 kW (150 koní).

Volkswagen představuje nový Golf Variant, kombi má ještě větší kufr než předchůdce

AutoMoto

Základní verze je výbava Life, která se v nejlevnějším provedení nabízí se slabším dieselem a manuální šestistupňovou převodovkou. VW nabízí combi 642 900 korun, tedy o 30 tisíc dráž než hatchback. Výbava modelu ve verzi Life je ale bohatá, nabízí automatickou trojzónovou klimatizaci, Apple CarPlay a Android Auto, multifunkční volant, infotainment s desetipalcovým displejem či parkovací čidla.

Co se týče silnějšího motoru naladěného na 150 koní, toho se dočkáme zatím jen ve výbavové verzi R-Line s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG. Ta je tradičně sportovnější, má 17palcová litá kola, sportovní podvozek a sportovní sedadla. Uvnitř je pak i bohatší výbava a s tím samozřejmě stoupá i cena. Golf Variant R-Line stojí 808 900 korun a opět je přesně o 30 tisíc korun dražší než hatchback ve stejné výbavě.

Nová Škoda Octavia jde s cenou dolů, díky nové základní výbavě a nejslabšímu motoru

AutoMoto

Největším konkurentem na českém trhu bude pro Golf Variant tradičně Škoda Octavia Combi, která stojí na stejné platformě. V současnosti má mladoboleslavský kombík nespornou výhodu v řadě nabízených motorizací.

Za základní verzi musíme v současnosti počítat výbavu 125 let. Ta se se stejným slabším dieselovým motorem o výkonu 85 kW prodává za 550 900 korun, je tedy řádově o více než 90 tisíc levnější než Golf Variant. Má ale poněkud chudší výbavu bez multifunkčního volantu a chybí i větší infotainment. V základu má ocelová šestnáctipalcová kola.

Vrcholná verze Golfu Variant ve výbavě R-Line pak shledá největšího konkurenta v Octavii s výbavou Style. Se stejným motorem stojí 782 900 korun. Za vrcholnou Octavii tak dají zákazníci o 26 tisíc méně než za Golf Variant R-Line.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám