Hlavní obsah

Volkswagen chystá stylové SUV výhradně pro Evropu

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco u většiny zajímavých aut Evropa často ostrouhá kvůli emisím, Volkswagen ID.5 bude modelem prodávaným pouze na starém kontinentu. Je to totiž elektromobil.

Foto: Volkswagen

VW I.D. Crozz II Concept

Článek

V dnešní době svázané přísnými emisními nařízeními se stává, že nějaké auto je dostupné na celém světě kromě Evropy. V případě chystaného SUV kupé Volkswagenu, které by mělo být označované ID.5, to však bude naopak – bude v prodeji výhradně v Evropě. Alespoň podle webu Automotive News, který zprávu přináší.

Chystané ID.5, které se zatím ukazuje jen na špionážních fotkách ve formě maskovaných prototypů a na spekulativních ilustracích, má být založeno na elektrickém crossoveru ID.4.

Volkswagen ID.4 poprvé naživo: Překvapí prostorným interiérem

AutoMoto

Hlavním rozdílem je samozřejmě tvar střechy v její zadní části – zatímco u ID.4 tu je tlustý sloupek a poněkud vzpřímené zadní čelo, ID.5 má mít záď splývavou.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Záď Volkswagenu ID.4 (na snímku) hraje praktickou notu.

Design přídě však bude velmi podobný a stejná je i platforma MEB, která znamená pohon zadních nebo všech kol. Zajímavostí je však spoiler na zádi s třetím brzdovým světlem, jako vidíme na této ilustraci – ten by podle dostupných informací měl zůstat i na produkčním voze.

Podle dostupných informací má prodej ID.5 začít někdy v příštím roce, což je poněkud široký pojem. Do té doby se jistě můžeme těšit na oficiální představení a také ceník vozu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám