Hlavní obsah

Volkswagen bude mít prý další luxusní vůz

Novinky,

Volkswagen nebude lidovou značkou ani po uvedení modelu Up! Prý je totiž možné, že se zanedlouho setkáme s dalším modelem, který bude mířit za velmi movitými zákazníky.

Článek

Podle šéfdesignéra Klause Bischoffa se totiž značka rozhoduje, zda se v budoucnu dostane do sériové výroby další luxusní sedan. Velikostně by se vešel mezi v Detroitu představený Volkswagen Passat CC a vrcholný Phaeton. Neměl by konkurovat ani jednomu z nich, ale měl by nalákat klientelu, která se neobrátila k Phaetonu (jehož prodeje lze nazvat pouze jako tragické) a přitom jim připadá Passat CC málo luxusní.

Volkswagen i přes neúspěch modelu Phaeton chce dál pokračovat v jeho konstrukci. Značka se přiznala k neúspěchu, ale podle představitelů není jeden neúspěch důvodem, aby se vzdala modelu zcela. V budoucnu se Phaeton v nové generaci zaměří především na USA, kde nyní má tak malý úspěch, že musel být v některých zemích dokonce stažen z nabídky. Nový Phaeton se představí pravděpodobně na začátku příštího roku v Detroitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám