Hlavní obsah

VIDEO: Lancia Delta - slavné jméno je zpátky

Novinky, maž

Lancia oprášila slavné jméno a letos přichází s modelem Delta. Pětidvéřový hatchback spadá do nižší střední třídy, kde bude soupeřit s dražšími modely typu Audi A3 nebo BMW řady 1. Svými rozměry ale může novinka od Lancie soupeřit i s některými vozy ze střední třídy.

Článek

Lancia Delta je dlouhá 4,5 metru, široká 1,8 metru a vysoká 1,5 metru. Tyto rozměry, společně s rozvorem o 2,7 metru, zaručují prostorný interiér. Cestující vzadu navíc mohou využít posuvná sedadla s nastavitelnými opěradly.

:. V nižší střední třídě půjde o nejhezčí auto. Foto: Lancia

Zájemci o kvalitní audioaparaturu si mohou pořídit CD a MP3 přehrávač Bose. V příplatkové výbavě je také satelitní navigace od společnosti Magneti Marelli.

Dva benzínové a tři dieselové motory s výkonem od 120 koní do 200 k jsou vždy přeplňované. Převodovky mají vždy šest stupňů, v nabídce jsou manuální, robotizované nebo automatické. Základní motorizací je benzínový čtyřválec 1,4 Turbo, podávající výkon 120 koní a točivý moment 206 Nm.

:. Interiér neohromí tolik jako krásný vnější vzhled Delty. Foto: Lancia

Později by měla přijít dvakrát přeplňovaná benzínová jedna-osmička s výkonem 200 koňských sil, která bude tvořit vrchol nabídky pohonných jednotek.

Lancia věří, že by právě tento model měl být zlomový a pomohl by k růstu kdysi slavné, dnes skomírající automobilové značky. Sice jsem v nové Deltě ještě nejel, nicméně papírové předpoklady má více než dobré. Uvidíme, s jakými prodejními cenami přijde český importér.

Reklama

Související témata:

Související články

Lancia uvede znova model Delta i Aurelia

Říká se, že umělec dosáhne největší slávy když umře. To samé platí patrně i o dobrých automobilech. Když skončí jejich výroba, nastane doba jejich největší...

Představujeme novou Lancii Delta

Italská Lancia už dlouho připravovala novou generaci modelu Delta. První koncept Lancia Delta HPE byl opravdu krásným kouskem. O to víc potěší, že proti němu...

Výběr článků

Načítám