Hlavní obsah

V úterý začíná ženevský autosalon, představí desítky nových automobilů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek milovníků automobilů začíná jako již tradičně první březnové úterý. V Ženevě budou k vidění desítky světových premiér, organizátoři slibují celkem 180 vystavovatelů (nejenom z řad samotných atuomobilek) a celkem 900 prezentovaných automobilů. Výstava trvá do neděle 18. března.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Stánek domácí Škody na ženevském výstavišti v předminulém roce.

Článek

Tuzemská Škoda Auto na podle mnohých nejprestižnější světový autosalon přiveze koncept městského crossoveru Vision X, modernizovanou fabii a kodiaq v luxusním provedení Laurin & Klement. [celá zpráva]

A bude toho samozřejmě mnohem více: Audi přiveze novou generaci modelu A6, Peugeot se pochlubí krásným fastbackem 508. Kia přiveze nový ceed – hatchback i kombi – obě verze se budou vyrábět na Slovensku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Laurin & Klement (2018)

Foto: Peugeot

Peugeot 508 (2018)

Kromě obyčejných aut se do Ženevy chystají i výrobci sportovních modelů. Porsche ukáže nejsportovnější 911 s tradičním označením GT3 RS, Ferrari ukáže limitovanou edici modelu 488 Pista. Lamborghini ve Švýcarsku odhalí Huracán Performance Spyder.

Mercedes hodlá zaujmout luxusním čtyřdveřovým pseudokupé, Rolls-Royce přiveze již dříve představený phantom a Volkswagen chce svět ohromit elektroautem s velkým dojezdem. A Jaguar ukáže konkurenta pro Teslu Model X. [celá zpráva]

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 RS (2018)

Foto: Ferrari

Ferrari 488 Pista

V Ženevě si dovolí chybět málokterý výrobce – kromě Opelu a Chevroletu dorazí všechny automobilky.

V úterý a ve středu je autosalon otevřen pro novináře, široká veřejnost se dočká od čtvrtka. Vstupné na 88. ženevský autosalon, umístěný jako tradičně na výstaviště Palexpo v těsné blízkosti letiště, přijde v přepočtu na 350 korun.

Anketa

Pojedete letos na ženevský autosalon?
Ano
22,3 %
Ne
77,7 %
Celkem hlasovalo 193 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám