Hlavní obsah

V severoněmeckém Travemünde proběhl největší sraz vozů VW Beetle

Novinky, Petr Kološ

Do severoněmeckého Travemünde se sjelo přes 600 vozů VW Beetle a jejich posádek. Výrazný červený New Beetle a také styl rodiny Novotných z Karlovarska zaujal mnohé návštěvníky i fotografy. Odměnou pro všechny fanoušky brouků, kteří se k Baltu vydali, byla premiéra nového vozu.

Foto: Petr Kološ

Sraz brouků v Německu: součástí akce byly jízdy po okolí.

Článek

„Jen si na to vzpomenu, mám husí kůži, “ rozplývá se Lenka Novotná nad fotografií z loňského ročníku Beetle Sunshinetour 2015, kde její rodina získala druhé místo.  Stojíme u červeného kabrioletu a listujeme novinami, které jsme dostali u jednoho ze stánků od organizátorů letošní akce. Je jasné, že New Beetle s karlovarskou registrační značkou je díky své posádce vděčným objektem fotografů z celého světa.

Zatímco paní Lenka energicky líčí, jak si užili výhru z loňska, když se zapůjčeným Beetle GSR (a převleky) zmátli i kamarády na srazu v Brně, vedle už přešlapuje kolega z Francie. Chce vědět, jak to bylo s Novotných láskou k „VW Coccinelle“.

Foto: Petr Kološ

Sraz brouků v Německu: rodina Novotných z Česka loni získala na srazu druhou cenu

Dozví se, že manželé kdysi náhodou objevili „zapomenutého“ starého brouka někde u Lokte, aby pak zjistili, že potřebují dalšího, a koupili New Beetle Cabrio. Jenže byl na běžné ježdění příliš pěkný, a tak si pořídili ještě další kus, tentokrát bez plátěné střechy.

Foto: Petr Kološ

Sraz brouků v Německu

Česká posádka byla na roztrhání

Jen co dokončí rozhovor tento Francouz, jdou Novotní pózovat kolegům z Číny. Zatímco na tuzemské akce jezdí do padesáti aut, tady jsou za hvězdy mezi šesti stovkami vozů. Většina jich je pochopitelně německých, ale jsou tu i posádky z Ukrajiny, Británie, Polska, Švýcarska nebo Litvy. A Novotní si zájem umí užít.

Foto: Petr Kološ

Sraz brouků v Německu

Někteří účastníci setkání se jedou k pláži baltského letoviska předvést i se svými technickými schopnostmi. K vidění jsou samozřejmě zástavby výkonnějších motorů z jiných modelů, případně úpravy podvozků. V řadách zaparkovaných aut stojí i unikáty, které sem přivezla ze svých depozitářů sama automobilka – zájemci si je dokonce mohli půjčit. Velkým lákadlem byl například New Beetle RSi s motorem 3,2 V6 a pohonem všech kol.

Bonusem, který si Volkswagen pro návštěvníky akce připravil, je premiéra nového brouka. Změny sice nejsou výrazné, ale nikde je neocení víc než právě tady, na srazu fandů značky.

Foto: Petr Kološ

Nový Volkswagen Beetle

Beetle od modelového roku 2017 láká zájemce na nové barvy (Bottle Green a White Silver), kola Philadelphia (17") a Ravenna Adamantium (18") a také na drobně pozměněné nárazníky.

K dispozici jsou i nová čalounění a další doplňky (např. samolepky), které umožní zájemcům model lépe dotvořit právě podle svého vkusu. Technika, včetně nabídky motorů a převodovek, zůstává stejná.​

Foto: Petr Kološ

Sraz brouků v Německu: New Beetle RSi 3,2 V6

Po slavnostním odhalení zůstává pod pódiem dav. Už to dávno nejsou jen ti, kdo sem přijeli svým broukem. Kolem večerního Baltu totiž fouká, a tady je rozhodně příjemněji.

Z původně zvažované rekreační procházky kolem moře se tak rychle stává solidní večírek mezi nasvícenými auty. Voní tu bratwursty, hraje kapela a je to přesně tak, jak si organizátoři Beetle Sunshinetour 2016 přáli: všichni se baví a VW Brouk mohl znovu dokázat, že není pro suchary.

Foto: Petr Kološ, Novinky

Sraz brouků v Německu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám