Hlavní obsah

V Dubaji představili další auto s rychlostí nad 400 km/h

Nového auta W Motor Fenyr SuperSport se vyrobí jen 25 kusů. A bude to opravdu drahé svezení pro pár vyvolených. Tento auťák, který má pokořit hranici rychlosti 400 km/h, bude stát kolem 100 miliónů korun.

Foto: W Motors

W Motor Fenyr SuperSport

Článek

Samozřejmě že těch vyvolených bude nejvíc v zemích, kde je nejvíc peněz. Takže i představení auta proběhlo v Dubaji, aby největší zájemci si mohli auto prohlédnout pěkně v pohodlí svého města. Značka W Motor je známá tím, že na svět už uvedla auto s názvem . Jenže novinka jej překonává ve všech ohledech.

Fenyr totiž pohání plochý šestiválec RUF (tedy je jasné, že jde původem o motor z Porsche) o objemu čtyři litry. Výkon auta je podle značky od 900 koní a 1200 Nm. Proč je tam to slovo „od“? Protože fenyr má v sobě zabudované speciální zařízení, na které se dá naprogramovat několik módů. Ty pak lze přepínat a každý z nich nabídne majiteli něco jiného, včetně výkonu motoru.

Foto: W Motor

W Motor Fenyr SuperSport

Foto: W Motor

W Motor Fenyr SuperSport

Automobil se svým výkonem tedy má být rivalem Bugatti Veyron. Technické údaje o maximální rychlosti jen mlží. Píše se v nich, že je nad 400 km/h. Kolik to bude přesně, to nikdo neví. Stejně tak i zrychlení z 0 na 100 km/h je trochu nejasné. Prý se má pohybovat pod 2,7 sekundami.

Cena také není známá. Ostatně v kruzích, kam se auto podívá, se o ní ani moc nemluví. Lykan HyperSport ale stál v přepočtu 85 miliónů korun, a to je menší, méně výkonný a pomalejší. Takže fenyr tuto částku jistě velmi lehce přeskočí.

Foto: W Motor

W Motor Fenyr SuperSport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám