Hlavní obsah

V Connecticutu kvetou krádeže aut. Majitelé je totiž nezamykají

Zní to jako nepovedený aprílový vtípek - podle policie města Hartford v Connecticutu nechávají někteří lidé svá auta stát venku odemčená s klíči uvnitř. Samozřejmě se kradou jako na běžícím páse.

Foto: Profimedia.cz

Násilné vniknutí do auta leckdy vůbec není potřeba. (Ilustrační foto)

Článek

Pro českého motoristu je to zautomatizovaná procedura - vystoupit z auta, zavřít dveře, zamknout. Leckdy se člověku stane, že to udělá podvědomě, takže se za pár minut musí jít přesvědčit, zda opravdu zamkl. V americkém Connecticutu je to očividně trochu jinak.

Někteří lidé tam nejen nezamykají svá auta, ale taky nechávají klíče uvnitř. Ze sedmadvaceti aut, která byla v Connecticutu podle tweetu policie města Hartford ukradena během 24hodinové periody na samém konci března, bylo 20 ukradeno s klíči uvnitř.

Dalo by se pochopit, že někdo nechá odemčené auto v dobře uzamčené a alarmem hlídané garáži. Že by ale těch 20 aut bylo ukradeno právě z takovýchto míst, se jeví nepravděpodobné.

Zejména když krátké video u příspěvku na Twitteru ukazuje pravděpodobný způsob, jak lupiči v Connecticutu postupují - jdou od domu k domu a zkouší, zda nějaké auto, stojící venku před domem, není náhodou odemčené.

Stačí dvě krabičky. Polák ukázal, jak jednoduše mu před domem ukradli auto

AutoMoto

„Zamkněte si auto, odneste si klíče,” končí tweet a Evropanovi jde hlava kolem, jak je možné, že je třeba takhle základní prvek ochrany proti zlodějům vůbec někomu připomínat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám