Hlavní obsah

V Česku se letos více prodávají motocykly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej motocyklů letos do května stoupl o devět procent na 7883 strojů. Nejvíce se prodávají malé kubatury do 50 ccm, které tvoří kolem dvou pětin prodejů. Vyplývá to ze statistiky Svazu dovozců automobilů.

Článek

Nejprodávanější jsou motocykly Honda, které už si letos pořídilo 567 zákazníků, následuje asijská značka Maxon s prodejem 542 strojů a třetí skončila Yamaha s odbytem 429 strojů. V nejvyšší objemové třídě nad 800 ccm vede americká značka Harley-Davidson, která meziročně zvýšila prodej o dvě třetiny na 172 strojů. Druhé skončilo BMW s 89 stroji a třetí Yamaha se 75 prodanými motocykly.

Prodejci motocyklů letos po dvou krizových letech čekají růst prodeje o deset až 20 procent. Dovoz ojetých motocyklů se za pět měsíců roku zvýšil o téměř dvě procenta na 5687 vozidel. Nejvíce si lidé dováží ojeté hondy, yamahy a suzuki. Počet importovaných kusů těchto značek více než dvojnásobně převyšuje množství prodaných nových strojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám