Hlavní obsah

V Brně se ukáže italský elektromobil Tazzari Zero

Novinky, Martin Žemlička

Českou výstavní premiéru si na brněnském výstavišti odbude tento týden italský elektromobil Tazzari Zero. Malý automobil nabídne dojezd až 140 kilometrů, je však hodně drahý - dovozce si za něj účtuje 624 000 korun.

Článek

Malý elektromobil je poháněn asynchronním elektromotorem na střídavý proud, který přenáší sílu 150 Nm na kola zadní nápravy. Zero se rozjede až na 90 km/h, baterie v ideálním případě vydrží 140 kilometrů, je tedy jasné, že jde hlavně o malé auto do města. Výrobce udává pouze zrychlení 0-50 km/h, které zabere nejvýše pět vteřin (přesný údaj není uveden).

Lithium-iontová baterie se plně nabije za 9 hodin, už za padesát minut ale je nabita na 80 procent kapacity. Automobil s délkou 2880 mm má hmotnost 542 kilogramů (bez baterií 400 kg) a uveze nejvýše 195 kilogramů. Zavazadlový prostor má velikost 150 litrů, k dispozici je navíc i menší prostor s velikostí 30 litrů.

V nabídce je 12 barev karoserie a tři barvy ráfků. Cena je ale hodně vysoká - 624 000 korun, takže ke spatření Zera v ulicích budete potřebovat hodně štěstí. Automobil má českou výstavní premiéru tento týden na brněnském autosalonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám