Hlavní obsah

V Brně budou o víkendu závodit legendární historická auta a motocykly

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnský automotodrom zažije o nadcházejícím víkendu závody historických motocyklů, automobilů a formulí. Soutěže s časem se budou střídat s ukázkovými exhibicemi, mezi hvězdy akce Grand Prix Revival bude patřit Cisitalia D46, Škoda 1100 OHC, formule Avia AE3 a další.

Foto: archiv pořadatele

Lotus 24 z roku 1962

Článek

Během obou víkendových dnů nebudou na jihu Moravy chybět závody historických závodních vozů Grand Prix od jednosedadlových vozů z let třicátých po 1,5litrové „doutníky“ z let 1961 až 1965. Největší hvězdou bude Cisitalia D46, italský automobil, který na jihu Moravy závodil v padesátých letech. Vzácné automobily budou k vidění v pátek před sedmou hodinou večerní na náměstí Svobody v Brně.

„Diváci uvidí 50 motorek a více než 150 automobilů,” uvedl pro Novinky.cz jeden z organizátorů Michal Velebný. Kromě toho se milovníci jedné stopy mohou v Brně potkat s legendárními závodníky Jimem Redmanem, Rudolfem Thalhammerem, Bohumilem Stašou či Peterem Balážem, lákají organizátoři.

Foto: Škoda Auto

Škoda F3 – litrový motor, až 8 000 ot/min, maximální rychlost přes 200 km/h.

Foto: archiv pořadatele

Lola Mk5

Závodní formule z osmdesátých let i starší

Vyvrcholením celého Brno Grand Prix Revivalu budou jízdy závodních vozů Formule 1 vyrobených před rokem 1985. Jde o automobily s třílitrovým motorem, které jezdily po tratích Velkých cen od roku 1966. Historické Formule 1 pojedou v původním barevném provedení a budou hodně hlučné, což už dnešní formule nejsou.

Jednodenní vstupné přijde na 200 korun, návštěvníci od 64 let zaplatí o padesát korun méně. Otevřeno je po oba dny od osmi hodin, v sobotu se brány areálu zavřou v osm hodin večer, v neděli v půl sedmé.

Foto: archiv pořadatele

Maserati 4CLT ze čtyřicátých let

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám