Hlavní obsah

Ústečtí policisté používají terénní hyundaie. Jako jediní v Česku

Právo, Aleš Pelikán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už i s jinými vozy než škodovkami nebo dodávkami Volkswagen v policejních barvách se mohou setkat lidé na silnicích. Primát drží speciální pořádková jednotka z Ústí nad Labem, která začala na začátku roku používat zatím jediné tři vozy SUV Hyundai ix35, které policie má.

Ústečtí policisté jako jediní v Česku používají hyundaieVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

„Vozy byly nakoupeny na konci roku 2012, na začátku letošního roku vozy začala užívat speciální pořádková jednotka,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. Podle ní se požadavky na policejní auta zadávají do systému centrálních nákupů, kde je specifikována požadovaná velikost, typ motoru, výbava a další specifikace. „Není to o výběru značek, jediným hodnotícím kritériem je cena,“ uvedla policejní mluvčí.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policejní Hyundai ix35

Policisté si po prvních zkušenostech vozy pochvalují. „Auta se nám osvědčila velice dobře, jsme za ně rádi. Hlavně při pátracích akcích a v těžko přístupném terénu,“ řekl Právu Michal Lochman z ústecké Speciální pořádkové jednotky.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policejní Hyundai ix35

Vozy jsou vybaveny benzínovým dvoulitrem o výkonu 120 kW.

„Uvnitř je zabudovaná vysílačka s GPS modulem, který snímá polohu vozidla, což je velice přínosné ve městech nebo i při pátracích akcích. Velitel zásahu vidí, kde se auto pohybuje, kudy projelo,“ uvedl Lachman. Vozidlo má policejní maják i sirénu, jinak se kromě již tradičních policejních barev od běžných civilních verzí neliší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám