Hlavní obsah

Unikáty, historická auta i jedna světová premiéra. Bruselský autosalon trvá do neděle

Brusel člověka nenapadne, když se hovoří o autosalonech, ale právě tam se světu nyní ukázal nový Mercedes GLA a také Krugger FD, ručně vyrobené auto inspirované stylem art deco s německým dvanáctiválcem pod kapotou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bruselský autosalon ukázal exkluzivní i běžná autaVideo: AP

 
Článek

Autosalony skomírají, přesto ty v Ženevě, Paříži nebo Frankfurtu jsou světoznámé. Nejsou ale jediné, které se po Evropě konají. Jedním z těch sotva známých, ale přesto automobilkami neopomíjených je ten v Bruselu. Je právě v běhu; do 19. ledna tam můžou návštěvníci vidět spoustu zajímavých strojů.

Na ty nejunikátnější zůstanou pravděpodobně hledět s otevřenými ústy, jako třeba na modrý art deco koncept Krugger FD. Jeho tvůrce Fred Krugger na něm začal pracovat v roce 2018, vyrobil ho celý ručně. V útrobách je dvanáctiválec z Bentley Continental GT, žádné baterky.

V Bentley Continental GT Českým rájem aneb Britské auto v autentickém počasí

AutoMoto

Hned vedle vidíme Vanderhall Carmel, Bugatti Chiron Sport v zajímavém černobílém lakování s oranžovým pruhem nebo Ferrari F8 Tributo. A také spoustu dalších aut, klidně i sto let starých, jako např. Bentley Speed 8.

Bruselský autosalon se letos koná poosmadevadesáté. „Jsme rozděleni mezi vášní a racionalitou. Výstava Dream Cars ukazuje čtyřicet aut na piedestalu luxusu, exkluzivity, prestiže,” říká Pierre Lalmand, šéf výstavy. O kousek dál ale vidíme auta na každý den - Mazdy, Mercedesy, Opely, Peugeoty.

Exkluzivně: Jak se jezdí v prototypu Mazdy MX-30

AutoMoto

„Pokračujeme v investicích do spalovacího motoru, protože nevyrábíme auta jen pro západní Evropu. Jsme celosvětovou značkou, jsme přesvědčeni, a máme na to i studie, že v roce 2035 bude většina aut - asi 85 % - na světě mít spalovací motor,” nechal se slyšet Peter Gemoets z beneluxské divize značky Mazda.

Výstavy se účastní také značky Porsche a Mercedes-Benz. Ta na svém stánku měla jednu světovou premiéru - ukázala tu novou generaci crossoveru GLA.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám