Hlavní obsah

Údajný snímek nového Fordu Ka je k vidění na internetu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu je k vidění první fotografie nekamuflovaného Fordu Ka. Jeho původ není znám, nicméně snímek vypadá hodnověrně. Objevil se několik týdnů před oficiální premiérou.

Článek

Nové káčko, jehož první generace spatřila světlo světa před dlouhými jedenácti lety, se bude vyrábět ve stejné továrně v Polsku jako Fiat 500.

Při pohledu na fotografii by si ale na docela zásadní příbuznost s „pětistovkou“ tipnul málokdo. Obě automobilky šly naštěstí cestou odlišného designu, a to jak interiéru tak exteriéru. Nový Ford Ka po designové stránce respektuje styl současných Fordů.

Fiat 500 i Ford Ka nicméně budou sdílet podvozkovou platformu, motory i řízení a brzdy. Základem obou vozů je Fiat Panda, ovšem patřičně upravený. Ford Ka by měl dostat dva benzínové motory (s objemy 1,4 a 1,6 litru) a naftovou jedna-šestku. Vrcholem bude verze ST s přeplňovaným motorem z Fiatu 500 Abarth.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Focus RS: potvrzeno 300 koní

Ford zveřejnil první oficiální snímky připravovaného ostrého Focusu. Automobilka sice dále tvrdí, že jde o pouhý koncept, nicméně sériová verze se asi o mnoho...

Výběr článků

Načítám