Hlavní obsah

Toyota ukázala novou generaci nejprodávanějšího auta světa

Novinky, maž

Toyota Corolla je již dlouhé roky nejprodávanějším automobilem světa. Japonská automobilka nyní odhalila novou generaci v tradičním provedení sedan. Hatchback a kombi se již ukázaly na pařížském autosalonu.

Foto: Toyota

Toyota Corolla (2019)

Článek

Proti předchozí generaci je nová nepatrně menší. Design přebírá od dříve představených karosářských variant, v Severní Americe se ovšem bude prodávat verze s jinak tvarovanou přídí. Fotografie, které vidíte v tomto článku, ukazují evropské provedení.

Vnitřek je pak zcela totožný s tím, co nabízí hatchback a kombi. Znamená to celkem útulný interiér s osmipalcovým dotykovým displejem a možností indukčního dobíjení mobilního telefonu.

Foto: Toyota

Toyota Corolla (2019)

Foto: Toyota

Toyota Corolla (2019)

Podobně velký jako kombi

Sedan stojí na modulární platformě TNGA (Toyota New Global Architecture). Corolla je dlouhá prakticky stejně jako kombi; na délku měří 4640 mm, široká je 1780 mm a vysoká 1435 mm. Rozvor náprav má hodnotu rovných 2,7 metru; velikost zavazadelníku automobilka zatím nesdělila. Kombi nabídne slušných 598 litrů.

V nabídce motorizací budou zcela chybět naftové motory. Vybírat půjde pouze ze čtyřválcové šestnáctistovky o výkonu 140 koní a dále hybridu. Ten kombinuje benzínovou osmnáctistovku a elektromotor (celkový výkon 180 koní).

Aktuální verze Toyoty Corolly sedan se v Česku prodává za 412 tisíc korun; počítejte, že v případě nové verze bude suma podobná.

Foto: Toyota

Toyota Corolla (2019)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám