Hlavní obsah

Toyota svolává do servisů milión vozů, část i v ČR

Automobilka Toyota svolá v tuzemsku a na Slovensku do servisů téměř 1100 aut kvůli kontrole a případné výměně vadných vložených hřídelí ve sloupku řízení a dalších součástí. Svolávací kampaň se týká 1039 vozů Avensis, 58 hybridních vozů Prius a jednoho automobilu Corolla, uvedl mluvčí české pobočky Tomáš Vaněk.

Článek

"Majitelé limitovaného počtu postižených vozů budou písemně pozváni na kontrolu a případnou výměnu vadné součásti k nejbližšímu autorizovanému partnerovi Toyota. Doba opravy je přibližně jedna hodina a pro zákazníky je bezplatná," dodal.

Toyota Motor oznámila že po celém světě svolává do autoservisů kolem miliónu vozů. Důvodem jsou problémy s vloženými hřídeli, které vedou od volantu do rozvodky řízení a dalšími součástkami. Kontrola se týká devíti modelů vyrobených v období od září 2002 do listopadu 2005.

V prohlášení pro japonské ministerstvo dopravy druhý největší výrobce aut na světě oznámil, že v Japonsku svolá do servisů 565 756 vozů. V zahraničí vyzve automobilka podle mluvčího kolem majitelů 400 000 vozů. Firma dodala, že doposud neobdržela žádnou zprávu o nehodě, která by měla souvislost s nedostatky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám