Hlavní obsah

Toyota očekává dvoumilióntý hybridní Prius na podzim, zájem v Evropě je malý

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota očekává, že na podzim letošního roku prodá dvoumilióntý Prius. Tento hybridní vůz vyrábí Toyota od roku 1997. V Evropě je ovšem o tento vůz malý zájem, hlavním trhem jsou Spojené státy a Japonsko.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Prius

Článek

Toyota Prius je plně hybridním vozem, schopným pohybovat se v režimu jízdy se spalovacím motorem, s omezeným dojezdem pouze na elektřinu nebo samozřejmě v kombinaci obou. Prius je pouze průměrným autem nižší střední třídy, ale hybridní pohon z něj udělal módní záležitost, tedy především ve Spojených státech a v domovském Japonsku. Výrobce očekává, že celosvětové prodeje modelu Prius překročí na podzim 2010 metu dvou miliónů vozů.

V květnu 2008 bylo na evropských trzích zaznamenáno 100 tisíc prodaných vozů Prius. Během dvou let se tento počet zdvojnásobil. V Evropě zanedlouho padne meta 200 tisíc prodaných Priusů, ve srovnání například se Spojenými státy je nicméně zájem o tento hybridní vůz na starém kontinentě nevalný.

Automobilka plánuje nabízet všechny své evropské modely vybavené jednou z variant hybridního pohonu (v případě Toyoty označovaného Hybrid Synergy Drive).

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota vybaví hybridní Prius solárními panely

Japonská automobilka Toyota plánuje instalovat do svého hybridního modelu Prius solární panely, které by poháněly klimatizaci v autě. Píše o tom japonský list...

Výběr článků

Načítám